Ciudadanos va sorprendre en el darrer plenari de Cabanes al presentar una surrealista moció en la qual començava amb una insòlita denominació del propi municipi como “CABANES DE LARCH”, denominació ni oficial, ni habitual ni mai emprada almenys en els darrers centenar d’anys.

Bé es cert que en alguns escrits de toponimia s’ha usat antigament el nom de “Cabanes de l’Arc” per diferencia de Cabanes de l’Ampordà, en els usos lingüístics catalans, però mai s’havia emprat  CABANES DE LARCH. Aquesta insòlit denominació va crear estupefacció generalitzada.

 

Respecte al contingut de la moció no deixava de ser més sorprenent, ja que instava a que l’ajuntament es fera càrrec de la construcció d’un camp de futbol en la Ribera de Cabanes; quan aquest camp de futbol el tenia que haver construït l’empresa Marina d’Or per haver destruït l’anterior. En cap cas es fa menció a este fet, i al contrari, es parla de la “benevolencia” de la empresa per deixar en l’actualitat instal·lacions en la veïna Orpesa.

 

Aquest partit, vinculat des de la seua creació amb el grup empresarial d’Orpesa, va haver de retirar la moció al rebre les crítiques dels tres restants grups de l’ajuntament.

 

Ciudadanos, oblida que en febrer de 2006 es va signar per part de l’ajuntament un conveni amb el grup Construcciones Castellón 2000 SAU (Marina d’OR), entre les quals, l’empresa, adjudicatària del PAI Torre la Sal es comprometia a dotar a la població d’un camp de futbol “ de mesures reglamentàries amb grades i vestuaris, en la parcel·la dotacions pública destinada en el planejament com a ús esportiu i recreatiu, de 36.058,19 m2 de superfície”.

 

l’empresa fa anys havia entregar el PAI conclòs a l’ajuntament, ni el PAI està acabat, ni el camp de futbol començat, tot i que va ser el primer que van fer desaparèixer; l’anterior camp de futbol de la Ribera per ubicar sobre ell uns aparcaments de vehicles que sempre estan buits.

Des d’aleshores, l’equip es va quedar sense camp, la seua activitat en suspens i condemnats a la diàspora els aficionats. L’ajuntament no va habilitar cap recinte alternatiu, i han passat els anys, el PAI paralitzat, i el camp de futbol desaparegut i sense aparent intenció de fer-se a curt termini.

Un dels altres compromisos oficials, signats per l’empresa i l’alcalde, era que es faria un edifici per la tinença d’alcaldia, un dispensari mèdic i centre social per a la tercera edat, reunits en un edifici d’ aproximadament 500 m2 de superfície, dins d’una superfície de 2280,87 m2, de sòl dotacional.

Units pel Poble-Compromís ha demanat reiteradament a l’equip de govern exigir el camp de futbol en condicions a l’empresa. Ciudadanos, partit impulsat per Marina d’Or, sosprenia a la corporació volent ara que fóra l’ajuntament qui pagara este camp de golf.