L’empresa muntada pel PP amb diners públics, per construir en teoria centres educatius, on s’ha calculat com van acabar costant del doble de si els haguera adjudicat directament la Conselleria, i on també s’ha sabut ara que es tenia en nòmina altíssima a gent del PP per no acudir ni a treballar, també va fer les seues malifetes a Cabanes.

A pesar del poc que ha invertit la Consellaria  d’Educació en el municipi durant l’etapa del PP ( perquè tot s’ho enduia Vall d’Alba, com a la resta de la comarca)

 

Les obres de 2002 en el CP Nostra Senyora del Bon Succés, en les unitats d’infantil i primària, adjudicades a la UTE ALDESA CONSTRUCCIONES, S.A AREINSA ARQ. E INGENIEROS, licitades per 3.074.000,94 es van adjudicar per  3.539.712,09 i han acabat costant a les arques públiques   3.742.474,90, és a dir,  202.762,81 euros més del que tocava, el 6%.

 

 

S’emmarca en les dades que ha fet públiques la  Intervenció General de la Generalitat sobre Ciegsa, en procés de liquidació després d’assumir el Consell un deute superior als 1.700 milions d’euros. Ahí es detalla com els 610 centres escolars construïts o reformats per aquesta mercantil entre 2001 i 2014 han costat 2.039,8 milions, un 36,07 % més car dels 1.304 milions que s’haurien pagat si les obres les haguera adjudicat directament la Conselleria d’Infraestructures.

A aquests  735,8 milions cal sumar els 393,3 milions en interessos i despeses financeres que segons quantifica la Intervenció va assumir Ciegsa pels quasi 2.600 milions en préstecs i pòlisses de crèdit que va demanar als bancs pels impagaments del Consell, el muntant global s’eleva a 1.129,1 milions.

Cabanes, municipi oblidat per la Conselleria, també va ser part d’aquest gran frau de CIEGSA,. Per què va acabar constant  202.762,81 euros més del que tocava?, qui va assumir responsabilitats?

 

Què haguera pogut fer-se al poble de Cabanes amb 202.762,81 €, dons molt més del que ha fet el PP en matèria educativa durant tota la seua llarga temporada de govern. De nou, els tentacles de la corrupció apleguen també a Cabanes