MOCIÓ PER LA MILLORA DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CABANES

Disposar d’una Biblioteca Municipal en condicions, és un símptoma inequívoc de progrés i qualitat de vida del poble, per això, tot i haver-se dotat al poble d’una nova ubicació d’aquestes instal·lacions, caldria donar-li un major impuls per garantir la qualitat del servei ofertat.

Per això, pensem que cal dotar a aquest centre, que en l’actualitat té consideració d’agència de lectura pública municipal, d’una partida anual digna per poder renovar els seus fons materials i bibliogràfics.

A banda, caldria donar els passos per integrar-la en la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Comunitat Valenciana (article 29 de la llei),pels avantatges que suposa.

-Millora el servei a l’usuari: carnet únic per a totes les biblioteques; consulta i renovació de préstecs, reserves i desiderates de l’usuari mitjançant internet; possibilitat de demanar llibres que no tenim a altres biblioteques de la xarxa.

-Sancions a l’usuari que no torna el material a nivell de xarxa, és a dir, se li prohibeix el préstec en qualsevol biblioteca.

-Treball conjunt de totes les biblioteques: catalogació, assessorament, préstec interbibliotecari, catàleg comú i el línia.

-Més ajudes i subvencions

Per tal d’accedir a aquesta xarxa, segons la llei 4/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, ’article 27 (Agències de lectura pública municipals), els requisits mínims són:

2.a)-Complir la normativa específica sobre persones amb discapacitat i en matèria d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, urbanístiques i de la comunicació. Aquest punt el complim.

2.b)-Disposar d’una superfície d’ús exclusiu bibliotecari de 150 m2 útils. Aquest no, ja que en l’actualitat es disposa de sols uns 100 m2 aproximadament.

2.c)-Disposar en la plantilla de la corporació municipal, com a mínim, de les següents places de personal de biblioteques: un auxiliar de biblioteques. Aquest punt tampoc, es compleix, ja que la plaça existent és d’ “encarregada de biblioteca, grup E” i et demanen un grup D.

2.d)-Desplegar un horari mínim d’obertura setmanal al públic de 20 hores. Aquest punt sí el complim.

Per tot això es presenta les següents propostes:

1- L’ajuntament de Cabanes es compromet a dotar a la biblioteca municipal d’un partida pressupostària anual suficient per poder renovar els seus fons.

2- L’ajuntament de Cabanes es compromet a en un termini breu de temps analitzar la possibilitat d’ampliar l’espai físic de la biblioteca i a fer la modificació de plantilla necessàries per tal d’incloure l’actual “ centre de lectura púbic de Cabanes” en la xarxa de biblioteques públiques de CV