adjunte escrit presentat a l’alcalde:


Desenes de veïns afectats , han presentat recursos de reposició a la imposició de contribucions especials per la reforma del vial de “l’antiga carretera de Saragossa” , els quals han estat desestimats per l’equip de Govern anterior sense prendre en consideració cap de les peticions.

Com que serà la nova corporació municipal qui haurà de fer-se càrrec del pagament d’aquesta actuació tant qüestionable, entenem que es pot decidir ara si es comparteix o no els criteri de repartiment de les despeses.

Aquesta actuació es va imposar sense consultar en cap moment als veïns la seua voluntat.

S’apliquen contribucions especials en base a criteris molt qüestionables com ara que les vivendes, que duen dècades pagant tots els tributs municipals “no tenen la condició de solar” ja que no es disposa de l’encintat de voreres, accés rodat

Mentre es ven que és una obra que beneficia a tot el poble, al mateix temps es fa pagar a veïns concrets com si sols eixos foren beneficiats d’aquestes actuacions.

Si l’Ajuntament considera que les contribucions especials graven als immobles que adquiriran la condició de solar i hem d’abonar per les obres necessàries per a això, és obvi que , haurien d’haver-se exclòs del còmput els treballs de jardineria, o els “honoraris tècnics”. Ja resulta sorprenent el que s’ha elevat dels mateixos.

No es pot justificar tampoc repercutir en els veïns afectats l’IVA tant de l’obra com dels honoraris del projecte. Aquest Impost no és deduïble per als veïns, basant-se en el que estableix a este efecte en la Llei de l’Impost sobre el Valor Afegit, en especial en l’article 7 no cal imposar el mateix en el present cas.

Per tot això, i atenent a la sensibilitat que confiem tinga el nou Equip de Govern, demanem una revisió dels recursos presentats i una voluntat d’aplicar mesures que minimitzen el gran impacte que tindrà aquestes contribucions especials a les famílies que ja estant patint una crisi econòmica de la gravetat de l’actual, per això demanem que s’apliquem mesures que podrien ser:

Intentar buscar finançament extern i subvencions d’altres administracions per finançar part de les actuacions que es puguen desglossar del projecte ( com per exemple, jardineria, mobiliari urbà, enllumenat..etc)

Excloure als veïns del pagament de l’IVA o dels honoraris.

Ampliar la participació de l’ajuntament en el pagament per mitjà d’una major aportació del remanent existent ( si en queda) de la venta del patrimoni municipal de sòl.

cabria també la possibilitat que l’Ajuntament acordara replantejar-se les obres a executar, eliminant les partides purament ornamentals, ja que quan s’execute el S-3 (oficialment res indica el contrari) amb les obres pertinents, la jardineria i determinades instal·lacions purament decoratives que ara es pretén paguen els veïns podrien quedar afectades.

I estudiar totes les opcions possibles.

Esperem que atenga a aquesta petició, i almenys estudie la possibilitat d’alliberar als veïns d’una imposició de despeses tant injusta i arbitrària