CABANES 17 DE JUNY DE MAIG DE 2011. Adjuntem les petició feta oficialment avui pel Grup Municipal “Units pel Poble” al nou alcalde de Cabanes, per tal de recuperar les formes democràtiques perdudes per l’anterior equip de govern.

Per tal d’encetar una legislatura positiva, participativa, de consens i bones pràctiques li fem aplegar les següents propostes, les quals ens agradaria les tinguera en compte.

Sobre els plenaris: Pensem que cal donar més participació a la ciutadania en els plens municipals , per això li demanem que:

Els plenaris tornen a ferse en horari no laboral ( a partir de les 7 de la vesprada com a prompte, per facilitar als veïns acudir)

Es done difusió ( bandos, pàgina web, anuncis en els taulers oficials), perquè la gent estiga informada de quant serà el plenari.

La periodicitat dels plens ordinaris siguen cada dos mesos i no cada tres ( el mínim que estableix la llei per a pobles de menys de 5000 habitats són cada tres mesos, però en molts altres aspectes, com ara disposar de Junta de Govern, actuem com a poble de més de 5000, per tant, i tenim en compte que a la pràctica es sol fer una mitjada d’un ple al mes, no costaria res establir que cada dos mesos hi haguera ple ordinari, així es donaria més agilitat a les mocions, a la participació..etc. No suposaria ni més despesa, ni més treball)

Es puga donar participació, almenys en els plens ordinaris, al públic ( com a últim punt de l’ordre del dia, ens agradaria que es donara la veu al públic, d’una manera ordenada i regulada, per poder expresar-se davant de l’ajuntament, creant un reglament si fa falta)

Es permeta la gravació dels plens ( prohibida per l’anterior alcaldia a les televisions), i es puga penjar en la web de l’ajuntament els plenaris per a que tot el poble els puga seguir des de casa.

Atribucions: Sense saber les intencions en aquest aspecte de l’actual alcaldia, ens sembla injustificable i fora de lloc que es puga continuar amb la dinàmica de dotar d’una assignació econòmica a tots els regidors d’un sol grup de la corporació ( en aquest cas del Partit Popular), per simbòlica que siga, ja que aquesta a la llarga, és una important despesa per al poble. Entenem que l’alcalde tinga dedicació exclusiva, o que altre regidor també, però no un salaria parcial per als regidors del PP; pensem no és assumible per a un poble com Cabanes amb la situació econòmica que té, i ni és equitatiu ni just .

Funcionament dels grup municipals: Pensem que l’actual quartet ple de paperassa destinat en teoria als Grups Municipals és indigne i inservible, per això demanem que atenent a la disponibilitat d’espai físic al Palau Municipal, s’habiliten espais per poder treballar els grups municipals de l’oposició.

Esperem que aquestes propostes siguen acceptades, i si hi ha cap dubte sobre elles, es puguen comentar abans de prendre cap determinació

.http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com