Cabanes a 6 de març de 2016. A pesar d’estar ja en el mes de març, no existeix data per celebrar cap comissió d’Hisenda ni cap plenari per aprovar els comptes municipals de 2016 per al poble de Cabanes.

            Fins ara, i ja entrats en 2016 des d’alcaldia es va donar sols un primer esborrany incomplet de la proposta de despeses per al present exercici, i es va excusar el no haver-ho fet en octubre de 2015, quan ja s’havia fet tota la faena per part dels tècnics municipals, per no haver-se pogut planificr l’alcaldessa a abordar els pressupostos.

 

            Per tant, es produeix una situació anòmala on s’està funcionant sense cap pressupostos, ni amb la pròrroga dels de l’any passat, ja que cap òrgan ha acordat això. El desgovern municipal aplega a tots els àmbits, i en gener ja es demanava explicacions al PP per aquesta situació absurda. Aleshores ja es denunciava que la pèrdua de la majoria absoluta per part del PP, on els regidors progressistes en són més que els conservadors, obliga que a els comptes que presente el PP compten amb l’abstenció o vot favorable de l’oposició, en cas contrari no poden prosperar.  I a pesar de ser conscient d’esta situació, des del PP s’ha paralitzat uns tràmits que s’haurien pogut dur a terme en octubre  i ara, ja en març Cabanes és un dels pocs municipis de les comarques de Castelló que no ha aprovat encara els seus pressupostos municipals.

 

A pesar del treball fet pels funcionaris municipals, esta situació atribuïble a l’equip de govern, aboca a no tindre temps per negociar en condicions entre els grups municipals els comptes, i també ha impossibilitat, un any més, el poder elaborar els mateixos de manera participativa per part de la població, com sí fan altres pobles de l’entorn.

El PP encara ha de convocar comissió informativa, que aquesta dictamine, que eleva a ple o no la proposta de pressupost, que s’aprove o no, que s’expose al públic de manera oficial, que es resolguen les al·legacions presentades. Si la intenció és de prorrogar els comptes de 2015, amb tot el que comporta, no s’entén el perquè no es dóna compte de la pretensió. Aquest desgovern en els pressupost, és un símptoma més de la manca de direcció política que pateix l’ajuntament