rpt rpt0En la sessió ordinària del plenari de 30 de juliol de 2015, es van aprovar  per part de l’ajuntament en ple de Cabanes fins a 8 de mocions presentades per Units pel Poble-Compromís,  que des de l’alcaldia no s’han complit, a pesar d’haver-se superat en escreix en el cas de les que sí posava un termini de compliment.

 

Aquests incompliments atemptarien directament contra drets constitucionals i dels representants públics. Una d’elles, demanava regularitzar el presumpte abús de salaris de certs funcionaris, després d’haver-se deixat el cas tancat en fals per part del PP.

 

En 2014, i  basant-se en l’informe contractat per l’equip de govern de l’ajuntament de Cabanes amb la Universitat d’Alacant per fer un “ DISEÑO DE UNA ESTRATEGIA DE RECURSOS HUMANOS PARA LA MEJORA DE LA CALIDAD DE LOS SERVICIOS MUNICIPALES”  (http://cabanes.compromis.net/files/2014/12/ESTRATEGIA-RRHH-AYTO-CABANES.pdf ) en un plenari es va constatar, segons els criteris de la universitat, que existeix una gran disparitat de salaris que no s’ajustarien a allò raonable, alguns d’ells per baix ( cas de les netejadores o de la TAG ) i altres molt per sobre del que tocaria.

Entre aquests destaca  segons la RPT (relació llocs de treballs) i la pròpia proposta d’alcaldia,  que el Cap de secció d’urbanisme, infraestructures i medi ambient, estaria cobrant com complement  uns 10.831 més dels que correspondria o  la cap de negociat de comptabilitat i despeses 3362 euros de més a l’any. En tots dos casos, segons la proposta d’alcaldia serien persones sols amb BUP o FP II.

A pesar d’haver-se aportat documents de la Universitat en el qual es deia el  què cobra cada funcionari, i el què hauria de cobrar, el PP, aleshores amb majoria absoluta,  en lloc de regularitzar els salaris al que pertocaria, i rebaixar aquests sous desproporcionats, va decidir de moment deixar aquest complement com complement personal transitori, és a dir, mantindre’l, amb la promesa de mirar d’arreglar-lo ( no especificant ni com ni quan).

La moció presentada per Units i aprovada pel ple del de 30 de juliol acordava que es revisaren els acords del plenari de desembre del 2014, per tal d’eliminar de soca-rel tots aquells complements i sobresous que es consideren injustos, i per altra banda, crear una comissió d’investigació per vore qui i com va decidir aplicar estos complements injustos, i vore quina repercussió legal poden tindre eixes decisions.

La gravetat del cas i de presentar esta moció era per investigar fins quin punt els beneficiats d’aquests complements abusius segons la Universitat, havíem pogut ser part activa en els processos de decisió en els quals es van acordar estos cobraments. Ara, el PP que governa en minoria torna a actuar de manera còmplice amb aquestes actuacions i desoeix la voluntat del plenari municipal.

 

Units ja ha posat aquest cas en mans de serveis jurídics per prendre mesures.