CABANES: UNITS-COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ A L’AJUNTAMENT CONTRA LA CORRUPCÓ

     El grup municipal d’Units pel Poble-Compromís ha presentat una moció que es debatrà en el ple ordinari, del proper dia 23 , el qual es demana mesures exemplaritzants contra la corrupció.

La presentació d’aquesta proposta té especial rellevancia en elmunicipi després que el cap de l’àrea d’urbanisme i l’arquitecte estiguen des de fa mesos imputats, i també l’arquitecte i l’alcaldessa estiguen querellats pel jutjat ( que tècnicament és com una imputació) , i en cap d’aquests casos s’ha pres cap mesura al respecte.

Aquesta moció explica com es Ajuntaments, per la seua proximitat als ciutadans, són la primera institució democràtica que ha treballar per a previndre i eradicar la corrupció, i per a recuperar la confiança de la població en els seus representants públics en particular, i cap a la política en general. Els representants públics han de treballar amb responsabilitat, voluntat de servei a la societat, eficàcia i dedicació plena a l’exercici de les funcions públiques, però també amb una conducta honesta, transparent i exemplar.

 

Perquè és eixa exemplaritat, com a “espill de la institució”, on es mira la ciutadania. Una exemplaritat, per tant, que estem obligats a practicar. Hem d’evitar qualsevol conducta que puga perjudicar la imatge institucional de l’Ajuntament o minar la confiança de la població en el seu Govern local. No deixa de ser injust per a la tasca que a diari realitzen la majoria dels alcaldes i regidors en els seus ajuntaments, haver de suportar el “juí de retret social” per l’actuació corrupta d’alguns.

 

 

Pensem que si un regidor o regidora  és  imputat per corrupció siga apartat de qualsevol representació del consistori, tant en òrgans col·legiats de govern, com en els òrgans dels quals estan formant part representant a l’ajuntament . S’hauria de tractar de delictes contra l’Administració Pública, com són la prevaricació, revelació de secrets, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau, negociacions prohibides amb funcionaris i abusos en l’exercici de la seua funció, o altres delictes tipificats al codi penal com apropiació indeguda, blanqueig de capitals, estafa, o falsedat documental.

 

 

 

Per això , proposem al ple que acorde entre els grups municipals aquestes propostes

 

PRIMER: Tots els grups municipals adquirim el compromís, de que es demanarà a l’alcaldia mesures contra la corrupció, on si un regidor o regidor (i alcalde o alcaldessa), són imputats en delictes relacionats amb la corrupció, s’ aplicaran mesures exemplaritzants:

 

–  si el regidor o regidora  imputat forma part de la Junta de Govern Local es procedirà a la seua revocació immediata, i si es tracta de l’alcalde o alcaldessa, hauria de delegar en el tinent d’alcalde totes les seues competències, llevat de les que siguen indelegables.

– si aquest regidor o regidora té dedicació total o parcial, passarà a no percebre les seues retribucions; que únicament se li pague per les assistències al Ple o comissions.

– Caldrà apartar els regidors o regidores imputats per corrupció de manera  efectiva des del mateix moment de la imputació fins que s’arxive la causa, se sobreseïsca o hi haja una condemna.

Arxivat en: Mocions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *