( clica en este enllaç i voràs una relació no completa d’alguns dels treballs pels quals estava contractacta l’advocat que havia de defensar als dos imputats :  breva )

LA declaració prevista per demà de l’arquitecte municipal i el cap de l’àrea d’urbanisme de Cabanes, imputats per la comissió de possibles delictes de prevaricació i falsificació de document pública, ha estat ajornada fins al 24 de febrer de 2015.

El motiu d’aquest ajornament ha estat la renúncia de la defensa feta per l’advocat que els representava, després de les queixes fetes per l’acusació, ja que aquest mateix advocat era el que defenia a l’ajuntament de Cabanes en desenes de casos urbanístics. El denunciant, el regidor d’Units pel Poble-Compromís, Carles Mulet, havia expressat a l’ajuntament el conflicte d’interessos que això ocasionava al propi ajuntament ( ja que es dedicava ara a defensar a funcionaris que presumptament havien actuat en contra dels interessos de l’ajuntament). Després de rebre una relació ( no completa, com s’ha pogut comprovar després), dels casos que duia l’advocat en qüestió, aquest s’ha vist forçat a apartar-se del cas.

Ara, al canviar d’advocat, han demanat ajornar la declaració prevista per demà.

L’objecte de la denúncia contra aquests dos funcionaris, és per haver emés informes amb afirmacions que sabien que eren presumptament falses, per tal de beneficiar a l’empresa Marina d’Or-Costrucciones Castellón 2000 SAU a l’hora de concedir-li la pròrroga per finalitzar les obres del PAI Torre la Sal; si es tenia en compte les dades i terminis que constaven en tota la documentació de l’ajuntament, aquesta petició hauria estat fora de termini i per tant l’empresa hauria d’indemnitzar milionàriament a l’ajuntament, que podria donar-li després o no la pròrroga  o llevar-li la condició d’urbanitzador. Donant per vàlid una data posterior en l’inici de la urbanització del PAI, com pretenien els funcionaris amb els seus informes, eximien a l’empresa de qualsevol responsabilitat i indemnització, i donaven per vàlids el terminis.

En la denúncia s’ha aportat més de 50 documents que acreditarien que les dates no són les que van voler donar per vàlides els dos tècnics ara imputats en els seus informes.