Cabanes, Castell de Miravet: Cultura i Medi Ambient reconeixen no han fet res per recuperar el monument.

( si voleu els document originals, les respostes, demaneu-les a unitspelpoble@gmail.com)
La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra després d’una resposta donada per la Conselleria de Cultura, en la qual aquest consellera afirmava que “s’havia procedit a comunicar a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient la situació del Castell de Miravet a fi d’estudiar la possibilitat de fer-hi un camí d’accés per al gaudi dels visitants del Desert de les Palmes”, va demanar explicacions per escrit, el dia 11 de febrer,  a la Conselleria de Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, per saber en quina  data concreta s’ha comunicat aquest fet per part de Cultura,

La resposta donada per Infraestructures és clares “ En esta Conselleria no ha tingut entrada una comunicació formal sobre el tema que planteja sa senyoria. I en tot cas, en una reunió que es va mantindre amb tècnics de Cultura per a tractar assumptes en relació amb la possible adequació d’entorn i accessos a monuments, es va parlar, entre altres, dels accessos al Castell de Miravet, si bé no es va anar més enllà al tractar-se d’un be de titularitat privada. Per tant, no hi ha cap expedient administratiu, que hauria de produir-se a instància de part”.
            D’aquesta resposta queda clara que la Conselleria de Cultura va abordar sols de passada el problema dels accessos al Bé d’Interés Cultural, quan en reiterades respostes parlamentàries es donava a entendre que s’estava actuant i fent gestions efectives.
            A la petició de documentació feta per Oltra on es demanava còpia de les comunicacions i tràmits realitzat per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient amb els propietaris de castell, o copia dels mecanismes establerts per la protecció del Castell, o de les comunicacions i tràmits realitzats per aquesta Conselleria amb l’ajuntament de Cabanes, o de la comunicació realitzada als propietaris del Castell, sobre la possibilitat de fer un camí d’accés, la resposta que dóna la Conselleria és clara i contundent: “ La Conselleria no té cap expedient administratiu obert sobre el Castell de Miravet”  Totes aquestes suposada accions que ara queden clares no es van fer, es van respondre en el seu moment des del Consell com a accions que s’estaven fent.
            D’aquestes respostes, es demostra que equip de govern municipal i les dos Conselleries implicades, es dediquen a passar-se la responsabilitat d’una administració a l’altra, per finalment no haver fet absolutament res.
            Des del Grup Municipal d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes es va iniciar una campanya a l’ajuntament per exigir la recuperació i posada en valor d’aquest emblemàtic monument, que en els darrers temps havia accelerat els seu estat de ruïna i feia perillar la seua integritat, el PP en reiterades ocasions ha votat en contra a l’ajuntament de fer cap mesura, mentre al mateix temps emprava la polèmica per fer-se fotografies al peu del monument donant a entendre que realment estaven actuant. Ara, des del propi Consell es demostra la veritat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *