Cabanes a 24 de maig de 2013. El programa de Festes de Maig de 2013,que ja circula per les xarxes i  sembla oficial, s’ha donat a conèixer sense haver estat aprovat per cap plenari ni haver-se donant compte en cap òrgan municipal. Aquest fet insòlit, s’emmarca en una nova dinàmica de total opacitat i entrebancs a la participació i accés a la informació i decisió dels grups de l’oposició.

            Tot i haver-se creat a principis de legislatura una Comissió Informativa de Festes, en la qual estaven presentats tots els grups municipals, a hores d’ara no s’ha convocat mai, i el PP sempre ha dut als plenaris programes de festes tancats, on no s’ha deixat mai a l’oposició proposar ni modificar ni una coma.

Units pel Poble-Compromís ha reiterat en diverses ocasions, sense èxit, que el disseny de les festes locals s’havia de fer des de la participació dels veïns, associacions i col·lectius, per intentar fer-les més imaginatives, participatives i obertes, ja que la solució no era gastar-se mai més diners, sinó tindre més imaginació i capacitat de sorprendre. Ara, de nou, el PP presenta un programa sense cap al·licient, repetitiu i pobre en quant a idees.  I l’oposició, que representa a bona part del poble, s’ha hagut d’assabentar de la programació per les xarxes socials, ja que per primer cop, el programa de les festes que comencen el dia 3 de Maig, no ha passat per cap plenari.

Ara, no es sap ni el cost d’aquestes activitats programades, ni el pressupost d’ingressos, ni quin sistema de lloguer, contractació o cessió es pensa fer de les barres dels balls, ni absolutament res