Cabanes 01 de febrer de 2013.  Amb els únics volts del PP, en el darrer ple s’ha imposa en una setmana un reglament orgànic de funcionament de l’ajuntament Cabanes.

Amb sols dos dies d’ antelació a la Comissió informativa de Personal, van donar a l’oposició una proposta de reglament de funcionament de l’ajuntament, de 47 pàgines, el qual és una còpia literal del de Nules, amb greus errors ha hagut de ser el grup municipal d’Units pel Poble-Compromís municipal el que l’advertira ( parla de càrrecs, organismes públics o estructures que Cabanes no té, com ara l’Oficial Major, l’Interventor, Consell Sectorials, ens descentralitzats..etc) , a pesar d’això, el PP es nega en rotund a poder negociar i consensuar el text.  La proposta duta a comissió pel PP, i que en teoria hauria d’haver estat legida pels regidors del PP contenua desenes d’errors, amb referències incorrectes. A pesar d’això, es van poder modificar alguns dels punts que des d’Units no compartiem.

El text, que ha de marcar el dia a dia del futur funcionament de l’ajuntament, Incorpora per exemple que després d’un ple ordinari, podran, si l’alcaldessa vol, consultar els veïns coses d’actualitat. Nosaltres vam defensar que pensàvem que calia assegurar que es permetera la intervenció del públic en tots els plenaris ( tinguera o no ganes el PP), i que això fóra dins de l’ordre del dia del ple, per a que constara en acta i tinguérem constància també els regidors de l’oposició. Òbviament, si ja fan els plenaris a un hora que no pot vindre ningú, tampoc van a posar-ho fàcil per a qeu la gent puga participar.

Fins ara, en més de tres dècades de democràcia,  s’ha funcionat sense cap problema amb el reglament orgànic general (el ROF) , i pensàvem que si en tants s’ha pogut funcionar, no calia ara, en una setmana, de presses i corrents, imposar per la seua majoria unes noves regles del joc. Des d’Units pel Poble es va defensar que calia fer un reglament ambiciós, participatiu, que donara nous instrument a la ciutadania per tindre-la més en compte, però de nou, no s’escolten les propostes de l’oposició.