Cabanes 14 de desembre  de 2012.   El grup municipal d’Units pel Poble ha presentat una moció per a que en el proper ple ordinari de finals de mes per demanar que  l’ajuntament de Cabanes es comprometa a que si qualsevol entitat bancària del terme municipal practica algun desnonament, automàticament deixarà de treballar amb eixa entitat banc.

Els desnonaments s’han convertit en una situació massa habitual, on la gent que s’ha quedat a l’atur i no pot pagar la seua hipoteca, se la tira al carrer, per part d’entitats bancàries que han estat rescatades amb diners públics.

Davant això,  l’ajuntament té els diners de tots els veïns dipositats en entitats bancàries, i com s’ha vist en molts municipis, es pot pressionar a que els bancs no deixen a la gent al carrer si els ajuntaments alerten de retirar els diners en eixes entitats.

            Fins la data no s’ha viscut cap cas de desnonament al municipi, però en un poble on les dades de novembre apuntava a 308 aturats i aturades, i amb l’actual situació de destrucció de  llocs de treball, ( s’ha quintuplicat la xifra d’aturats des de 2007) , ningú pot garantir que no hi haja cap veí al qual el banc se li quede la casa per no poder pagar la hipoteca.

Per això, si els bancs s’han “salvat” gràcies als diners públics i han generat la greu crisi econòmica en la qual estem sotmesos, i si a nivell municipal trauen rendiment de poder operar amb diners de l’ajuntament, cal que l’administració local empre els instruments que té a la seua mà per ajudar als veïns a no perdre sa casa.