Cabanes 13 desembre  de 2012.  Tot i ser coneixedors des del 15 de juny de 2012 que els regidors del PP van estar durant 9 anys, cobrant de manera il·legal, al rebre tant un sou per dedicació parcial, com per assistència a òrgans col·legiats ( plenaris, comissions informatives, juntes de govern), es du set mesos esperant una resposta més enllà de les promeses de tornar el diners, fet a que hores d’ara no s’ha informat s’haja fet efectiu, i ni que s’haja demanat per part de l’equip de govern als membres de les dos anteriors corporacions.
            Una de les excuses que van dir des de l’equip de govern és que demanarien un informe a la Diputació provincial, tot i tindre’n ja de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i de la secretaria municipal. Eixe informe de la Diputació es va emetre en 30 d’octubre de 2012, i el PP continua sense regularitzar els cobraments il·legals.
            Cal recordar que la única proposta del PP va ser intentar una apujar-se el salari als sis regidors amb dedicació parcial ( en alguns casos es passava de 300 euros al mes a 641), aquella proposta, votada a favor pel PP en comissió, va haver de ser retirada per també incórrer en una nova il·legalitat, al no permetre un Real Decret del Govern Central aquest tipus d’increment per enguany.
            El PP deu al poble 99.110 euros cobrats il·legalment durant la legislatura 2007 a 2011, 17560 en l’actual legislatura, i tota la legislatura 2003 a 2007, tot i l’escàndol creat per la situació, a hores d’ara no es té constància del retorn dels diners, i ni s’ha acordat en cap ple corregir la situació. Tots els informes emesos els demanen regularitzar en urgència la situació, fet que no s’ha produït.