Cabanes 10 de juliol  de 2012.  El Grup Municipal d’Units pel Poble ha reiterat la necessitat de recuperar les juntes de portaveus a l’ajuntament de Cabanes, després de mesos sense convocar-se. La incorporació d’aquest òrgan a la vida política municipal havia estat una de les novetats de la present legislatura, i com quasi totes les “novetats” ha desaparegut.

            Durant tot el 2012 no s’ha convocat una sola, tot i que l’alcalde havia promès reiteradament que pròximament es tornarien a convocar. Aquestes reunions prèvies al plenari, dels portaveus dels tres grups municipals, servirien per apostar pel diàleg, apropar posicionament i ser més dinàmica i fluida la relació entre les tres formacions.

            La desaparició d’aquestes Juntes ( únic òrgan col·legiat de l’ajuntament en el qual els membres no cobren per assistir), coincideix amb la involució del PP al canviar unilateralment la periodicitat dels plenaris; si per consens es va aprovar a l’inici de la legislatura fer els plenaris ordinaris cada dos mesos per les vesprades,  el PP va imposat fer-los cada tres mesos i pel matí.

Qui perd amb els canvis?

               Quant nosaltres vam proposar fer els plens ordinaris cada dos mesos, ho fèiem perquè veiem que en un poble com este, que si bé té menys de 5000 habitants per estar obligat a tindre més periodicitat, té unes característiques que fa tindre prou activitat.

               Al fer ple ordinaris cada 2 mesos, pensàvem que ajudava ja que molts assumptes tractat en ells, es responien cada 3 mesos i es perdia actualitat.

               Fer-los cada dos mesos no suposava fer més plensa l’any, sinó que molts del temes que anirien a un extraordinari, aniria ara  un ordinari, i el canvi era que enlloc de poder fer-li preguntes a l’alcalde quatre vegades a l’any, o fer mocions cada quatre cops a l’any, en podríem fer-ne 6 cops, i pensàvem, i pensem que això és bo.

               L’excusa és lamentable: que no es imprescindible: tampoc és imprescindible que cobre tots com a mínim 300 euros, tampoc és imprescindible tindre personal de confiança, tampoc és imprescindible moltes coses

                Igual de lamentable és que l’excusa siga dotar “ de major agilitat i eficàcia” ¿ és més eficaç que ens contesteu cada 3 mesos,? ¿ és més eficaç l’oposició si no pot presentar mocions cada 2 mesos?

                     Ens tocarà presentar les mocions per la via d’urgència cada ple, i no les hauran pogut ni mirar el PP

                     Vam demanar fer-los per la vesprada perquè la gent que vulga puga vindre. Venia poca gent, ara no ve ningú, És això el que vol l’alcalde, que ningú vinga.

                     S’Impedeix gravar a la tele, i impedeix a la gent que treballa vindre.

                     Vam demanar en l’anterior ple que es rectificara, que es recapacitara, i s’ha anat a pitjor.