Cabanes 06 de juliol  de 2012. Durant l’estiu passat, es va demanar per part d’Units pel Poble una solució a la “neteja” de la platja de la Torre de la Sal, ja que el mètode emprat era agafar amb la pala d’un camió  totes les algues i l’arena que hi havia baix, i tirar-la en muntanyes justament darrere del poblat marítim, creant un insuportable olor quant les algues començaven ràpidament a podrir-se amb la calor, i això, genera problemes a les vivendes ubicades a pocs metres
A més, cal analitzar els riscos per amuntegar terra amb gran quantitat de sal i algues, i els líquids que generen en la putrefacció, en una zona d’aiguamoll que té les mateixes característiques en bona mesura que el Prat de Cabanes Torreblanca, que està a pocs metres d’ell. Per poder amuntegar de nou aquestes tones d’arena de platja, han hagut d’arrasar amb la vegetació existent.

El cas és que aquesta pràctica, es fa de nou aquest any, quant l’any passat es va adquirir un compromís per part de l’alcaldia de buscar alternatives, com podria ser emprar maquinària adequada. A més, fa pocs més d’una setmana, i abans de les festes de Sant Pere, es va dipositar camions d’arena a la platja, una platja que pateix la regressió i progressiva  desaparició, i ha de ser constantment recreada amb més tones d’arena provinent d’altres llocs, al no tindre cap espigó ni mitjà per retenir la sorra,

            Amb cada retirada d’algues, s’enduen més terra que arena, i van apareixent a la superfície les pedres; després ha de llaurar la platja per deixar-la en condicions mínimes.

            Des d’Units pel Poble ja es va demanar una solució, que permeta mantindre la poca arena que hi ha, i que no supose castigar amb fortes olors a podrit als veïns, i que tampoc genera cap impacte en les zones semi humides verges del voltant del prat de Cabanes. El problema de les algues no és exclusiu de la platja de Cabanes, i de segur hi ha més solucions, que permeten destriar les restes vegetals de l’arena, abans que aquesta pràctica.