Cabanes 2 de juliol   de 2012.  El Grup Municipal d’Units pel Poble, ha proposat que a esperes de que s’emeta l’informe dels serveis jurídics municipals, sobre el possible cobrament irregular per part dels regidors del PP durant 5 anys, en cas de, com tot apunta, siga necessari el retornar els diners, aquests es dediquen a polítiques socials i a generar ocupació, i no vagen a parar a partides supèrflues.

            Des d’Units pel Poble es va traslladar al darrer ple que segons l‘article 75 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local , es regula el règim econòmic dels membres de l’ajuntament,  establint en el seu apartat 3 que “Només els membres de la Corporació que no tinguen dedicació exclusiva ni dedicació parcial percebran assistències per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació que formen part”

A pesar del que diu la llei, els set regidors del PP d’aquesta legislatura (incloent a l’alcalde) i els 7 de l’anterior, durant quatre anys , ha estat cobrant, sembla que il·legalment, per assistir als plenaris, a les juntes de govern, o a les comissions informatives, al mateix temps que tots ells, tenien una dedicació parcial que oscil·lava entre els 2.400 euros al mes de l’alcalde als 300 d’alguns regidors.

El cobrat presumptament de manera no ajustada a la llei, durant aquest any de legislatura podria rondar els 18.000 euros fàcilment. S’està a l’espera de que els tècnics municipals informen de la quantitat total de cinc anys amb aquesta situació, responsabilitat en bona part de la secretaria municipal, que ha de tindre compte del compliment de la legislació.

            Des d’Units, donat que es tracta d’una important quantitat de diners, s’ha demanat que s’inverstisca, en el cas de que hagen de tornar-los, en polítiques socials i en generar ocupació, ja que en definitiva el diners que tornaran, són diners de tot el poble, que s’havien gastat, sembla,  de manera incorrecta.