Cabanes: Units pel Poble aconsegueix el compromís del Ple d’actuar contra la possible activitat irregular de l’empresa SALQUISA

L’empresa productora de fitosanitaris i esquitxada pel Cas Fabra, acumula sancions del Consell i processos judicials oberts, mentre l’ajuntament de Cabanes mai s’havia interessat en el cas.

Cabanes 06 de gener de 2012. Sols després d’aportar com a prova una sèrie de fotografies de diferents dies i hores, on es comprova que l’empresa Salquisa de Cabanes continua amb unes emissions atmosfèriques no permeses en aquest tipus d’indústries, l’alcalde de Cabanes ha acceptat la petició feta pel Grup Municipal d’Units pel Poble-Compromís Municipal , de deixar l’actitud passiva que ha mantés l’ajuntament respecte a les activitats d’aquesta empresa.

Cal recordar que aquesta empresa ha estat sancionada en reiterades ocasions per l’administració autonòmica per infraccions greus per les seues emissions contaminants molt per sobre dels nivells permesos ( Sentència 1099/07 del TSJ), i en l’actualitat està sent investigada per la presumpta implicació amb el negoci dels fitosanitaris del Cas Fabra. Igualment, el Ministeri Fiscal ha demanat la declaració , en qualitat d’imputats, de tots els membres del seu Consell d’Administació.

L’activitat d’aquesta empresa, que en l’actualitat sol té empleada a una persona del municipi, ha estat des del principi carregada de polèmica, ja que va començar a funcionar com empresa de frites i esmalts, sense cap llicència en ordre, per posar-se després a produir fitosanitaris, tot i estar molt prop d’altres empreses d’alimentació o restaurants. Les emissions atmosfèriques, els vessaments, la falta de tractament als residus que genera, ha pogut estar posant en risc a tota la població de Cabanes, i tot i que els anteriors equips de govern han vingut sent informats del cas, mai han volgut actuar.

Tot i la llarga història d’irregularitats mediamental de l’empresa, on fins i tot inspeccions del Seprona van comprovar l’absència dels obligatoris filtres en els focus d’emissió, o els estudis fets pels ecotoxicolegs, posen a aquesta empresa contra les cordes, malgrat això, mai l’ajuntament s’haja pres el cas seriosament. Sols ara, i per la insistència d’Units pel Poble, s’ha aconseguit un compromís de prendre-s’ho seriosament. Units pel Poble ha exigit que l’ajuntament siga diligent a l’hora d’actuar contra les activitats que puguen estar posant en risc la salut dels veïns, i que es prenguen totes les mesures al seu abast per frenar les actuacions il·legals.

Cabanes: Units pel Poble aconsegueix el compromís del Ple d’actuar contra la possible activitat irregular de l’empresa SALQUISA