L’actual espai municipal emprat com ambulatori als nuclis riberenc de la Venta, és a totes llums insuficient per tindre unes dimensions molt reduïdes, mantindre barreres arquitectòniques que dificulten l’accés a persones amb cadires de rodes o carrets de xiquets, o tindre un mobiliari i instruments desfasats o desbaratats.

Per eixe motiu, la candidatura de gent de Cabanes i la Ribera, Units pel poble, aposta per que l’ajuntament busque un espai més ample i en condicions per poder donar servei digne a tots els nuclis que hi depenent, com ara el Broseral, Polido, L’Empalme, la Venta, Ventorillo, Reiet (Ribera Mar), o fins i tot el nou PAI de Torre de la Sal. Ara les dependències deixen bastant que desitjar, més si es té en compte la gran quantitat de vivendes per ocupar en la part desenvolupada del paralitzat PAI esmentat. Si la població s’incrementa d’estiu, l’ambulatori continua sent la mateixa caixa de mistos.

Es donen situacions com aquest ni tan sols es pot prendre la tensió arterial als pacients al tenir el tensiòmetre desbaratat, o que la llitera s’haja convertit en un improvisat armari on dipositar expedients i papers.

Per eixe motiu, es proposa buscar un espai en condicions per aquest centre i exigir a la Conselleria de Santitat millore les dotacions del mateix; de nou, trobem una clara discriminació dels veïns segons el seu lloc de residència dins del terme, mentre Cabanes compta amb un centre de salut acceptable, a la Ribera no.

.http://unitspelpoble.tk/