En el darrer ple de Cabanes es va aprovar la següent moció presentada per Units pel Poble- Compromís

( la qual va subsumir també una del PSOE que anava en els mateixos termes)

MOCIÓ PER DEMANAR UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA A LA N340 AL SEU PAS PER LA RIBERA

 

No és el primer cop que es demana una solució a la situació d’inseguretat que es viu amb el pas de la N340 pels nuclis de la Ribera. Acords plenaris, promeses, compromisos, i tot continua igual

 

Urgeix un estudi tècnic per analitzar les alternatives viables i millors per actuar en un dels pocs nuclis urbans que travessa encara aquesta carretera.

 

El desviament obligat del trànsit pesat entre Torreblanca i Nules, ha mitigat en certa mesura el nombre de vehicles de gran tonatge que travessen els nuclis de la Ribera, però encara així, el trànsit es dens i perillós. La manca de data concreta per fer les hipotètiques actuacions de desviament de la N340 que es va plantejar fa anys pel Govern Central, i la paràlisi per part de l’empresa adjudicatària del PAI Torre la Sal a construir el pont que unisca aquesta urbanització amb la N340 amb accessos a nivell, fan que a hores d’ara, la única seguritat amb la qual compten els veïns són senyals limitadores de velocitat; quan seria desitjable que es poguera estudiar la idoneïtat per instal·lar semàfors ( o bé limitadors de velocitat, o bé per a ser premuts pels vianants per passar del carrers de l’Empalme al carrer Buenavista, o del Nucli de la Venta al barri de l’Estació.

 

Entre aquestes millorestambé estaria la de buscar un nou disseny per accedir a la urbanització Riberamar des de la N340 ( la d’ara és realment perillosa), o per entrar a la Venta quan es ve des de Castelló ( actualment amb línia contínua)).

Les solucions tècniques i viables les han de donar precisament els tècnics, i per això es presenta la proposta d’encetar el projecte per a de manera urgent trobar una solució a un dels punts viaris més perillosos de les comarques de Castelló.

 

Per això es presenta esta moció:

PRIMER: L’ajuntament de Cabanes insta al Govern Central a encetar de manera urgent l’estudi d’un projecte per a que s’eliminen els actuals punts de risc en la N340 al seu pas per la Ribera.logo nom color ok