clica ací per llegir la proposta:

PROPUESTA MODIFICACION ORDENANZA CONVIV CIUDAD

 

Units al·legarà contra l’ordenança que sanciona la mendicitat a Cabanes.

 

En el darrer ple ordinari, el PP va aconseguir traure endavant una polèmica ordenança, sols amb els seus 4 vots de 11, el PSOE i Ciudadanos es van abstindre i Units pel Poble-Compromís va votar en contra de la mateixa per incloure preceptes que van entendre eren extrems i alguns fins i tot anticonstitucionals.

 

Aquesta modificació de l’ordenança incideix en com sancionar als incomplidors d’eixes normes, per exemple, si una persona invident vol accedir a dependències municipals ( el propi ajuntament sense anar més lluny)  amb un gos, o si qualsevol persona entra en qualsevol dependència pública amb qualsevol animal, la sanció màxima serà de 600 euros.

 

I compte en com s’entén la roba, cl·locar estenedors en les finestres o balcons de forma tal que resulten visibles des de la via pública fins 120 euros, però rentar el cotxe o un animal en via pública, 240 euros.

 

 

Llançar a la via pública, dipositar en les portes dels habitatges o en els vehicles estacionats, papers o anuncis informatius, els quals solament podran lliurar-se en mà o en les bústies corresponents, 480 euros de sanció; això afectarà per exemple al diariet “Cabanes i Orpesa” editat per Marina d’Or, que es llença massivament cada quinzena. S’atreviran a sancionar-lo?

 

600 euros pots arribar a pagar si col·locaques anuncis, rètols, elements publicitaris sense la corresponent autorització. ( per exemple, un cartell de “SE VENDE o SE ALQUILA” en el balcó d’un pis teu.

 

Acampar en el terme municipal, 1500 euros, “ consumir bebidas alcohólicas en las vías públicas 1500 euros” ja no podras fer-te una cervesa en la terrassa d’un bar?, ni ens festes pels carrers?

 

 

Accedir als locals i dependències municipals fora  de l’horari
establert o per a la realització d’activitats i reunions que no
compten amb la preceptiva autorització municipal, fins 3000 euros, per tant, compte amb usar les intal·lacions esportives !.

 

I la més indignant, exercir la mendicitat en tot el terme municipal, fins 240 euros. Este punt que han inclòs alguns ajuntaments extremistes del PP, ha estat declarat nul per inconstitucional pel TSJ de Castella Lleó en el cas de Valladolind per exemple http://lamarinaplaza.com/2013/11/05/el-tsj-de-castilla-y-leon-anula-el-articulo-que-prohibe-la-mendicidad-en-la-ordenanza-de-valladolid-similar-al-de-benidorm/

 

 

Units ja ha anunciat que al·legarà contra aquesta ordenança quan s’expose al públic per entendre és desproporcionada i injusta, i crear problemes allà on no hi han.