Són estos anys difícils per a l’economia de les famílies, i és per això que, més que mai, l’Ajuntament ha d’estar al costat de la gent i dels empresaris locals per tal de consolidar els projectes existents i fomentar-ne d’altres. En este marc volem dur endavant propostes com:

  • Potenciar una Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local amb les següents funcions:

– Dinamitzar el teixit empresarial local a la vegada que afavorir les condicions per impulsar noves iniciatives.

– Desenvolupar programes de formació per a la gent desocupada, fent un especial esforç pel que fa als aturats de llarga durada.

– Informar i assessorar sobre ajuts i subvencions destinades a gent desocupada i empreses per tal d’afavorir l’inici, la consolidació i el desenvolupament de projectes empresarials.

– Gestionar una borsa d’ocupació per tal de connectar oferta i demanda de treball.

  • Valorar, sobre la base de l’auditoria duta a terme, la possibilitat de reduir les taxes i les càrregues impositives a les empreses instal·lades a la localitat que generen treball sostenible i de qualitat.
  • Negociar amb ajuntaments d’altres localitats veïnes per tal d’arribar a acords per afavorir la creació de serveis comuns per al teixit empresarial.
  • Apostar pel sector turístic com un motor econòmic de la localitat:

– Posar en valor el ric patrimoni històric del municipi (arquitectura de l’aigua, centre històric, castells, torres, l’Arc Romà, etc.) amb un pla d’actuació de protecció i d’oferta turística (disseny de rutes, promoció, etc.).

– Activar el turisme de parcs naturals, aprofitant que tenim dos espais d’estes característiques al terme.

– Vincular turísticament la zona de platja amb el poble.

– Promoure la creació d’un catàleg de flora i fauna local.

– Potenciar la fira agrícola i ramadera, reforçant un enfocament orientat a la promoció del comerç tradicional i dels productes agrícoles i ramaders de proximitat.

  • Donar suport a les propostes i actuacions innovadores que tinguen com a objectiu millorar el sector agrari i ramader de la nostra localitat.