En el plenari celebrat avui a l’ajuntament de Cabanes, s’ha acordat per unanimitat dels tres grups municipals, la proposta persentada pel grup municipal d’Units pel Poble-Compromís per iniciar els tràmits per fer possible l’anulació del conveni del Parc Temàtic Mundo Ilusión

TEXT DE LA MOCIÓ

 

MOCIÓ DE ANUL·LAR EL CONVENI DE MUNDO ILUSIÓN

El 13 d’octubre de 2004, el conseller d’Economia, el president de la Diputació i els alcaldes de Cabanes i Orpesa van signar un conveni per a desenvolupar del projecte del Parc Temàtic de Mundo Ilusión, a construir en el terme municipal de Cabanes, junt a la zona que es pretenia desenvolupar com PAI. El conveni es signava entre altres arguments, perquè la Generalitat  veia com un objectiu prioritari la construcció d’aquest centre d’oci.

Aquell conveni indicava que, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. SA, “es redactarà i executarà el projecte del Centre d’Oci Mundo Ilusión,”  i una  clàusula deia clarament els propietaris del sòl del PAI han de cedir gratuïtament a la Generalitat la superfície de terrenys sobre els quals se situarà el futur Centre d’Oci Mundo Ilusión, en concret 800.000 metres quadrats.
Aquest sòl, no s’expropia com va fer la Generalitat amb Terra Mítica, sinó que ací, directament, se li lleva sense cap indemnització als propietaris, la qual cosa és furtar la propietat d’un sòl, que d’haver-se desenvolupat el PAI, tindria un valor segons la valoració dels terrenys que va fer la adjucatària, de 30 € el m2, o siga, 24.000.000 d’euros, per al Consell, per a un parc temàtic que han descartat reiteradament  fer.
Ara, amb el PAI anul·lat reiteradament pel tribunals, amb l’empresa adjudicatària del PAI en concurs de creditors, i amb la nul·la intenció del Consell de fer cap parc temàtic, és el moment de deixar sense efecte aquest conveni, que malgrat tot, segueix en vigor; si es reprenguera el PAI, els propietaris haurien de cedir aquest sòl, perquè el Consell no faça res. Què farien amb 800.000 m2 llevat als veïns?.

 

Si algun dia, al Consell se li ocorre fer amb diners públics un parc temàtic en les comarques de Castelló, vist com ha canviat al panorama durant aquests anys, entenem hauria de començar de zero; veient si és viable o no invertir diners públics en aquestes activitats vist el precedent de Terra Mítica, veient que llevar-li aquest “peatge” al PAI Marina d’Or Golf no el perjudica sinó tot el contrari i no és cap impediment la desaparició de la cessió del sòl per fer el PAI, i sobretot, pagant als propietaris del sòl el seu just preu.

Per tot això, entenent que a hores d’ara no té cap sentit mantindre un conveni que 10 anys després s’ha quedat completament desfasat, es presenta al ple de l’ajuntament de Cabanes, la següent moció.

PRIMER: L’ajuntament en ple de Cabanes es compromet a iniciar els contactes amb les altres administracions que van signar aquest conveni, per tal de mirar la millor forma per  deixar sense efecte el conveni signat amb les altres administracions, per no tindre aquest cap sentit avui en dia, i acorda comunicar a la resta d’administracions implicades aquest acord.