El PP i PSOE de Cabanes, el dia 17 de setembre de 2005 van acordar l’aprovació provisional i l’adjudicació del PAI del Sector “Marina D´Or Golf Cabanes” a la mercantil “Construccions Castelló 2000 S.A.U. (Marina d’Or) http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/temadia/pp-psoe-unen-cabanes-dan-mayoria-marina-d-or-golf_181937.html

L’aprovació provisional del Programa, i els seus raonaments efectuats sense informe jurídic algun, implicaven un abús per als propietaris de finques i per als propis interessos públics i municipals. Únicament era beneficiós per a Marina d’OR

Hi havia dues proposicions jurídic econòmiques, una presentada per qui va anar finalment designada urbanitzadora i una altra per la mercantil “ General Gestora de Patrimoni S.L.”. Els costos d’execució plantejats per ambdues tenien una diferència de 226.511.742 €, i el PP i PSOE van escollir la més onerosa per als propietaris.

Els terminis previstos per a l’execució eren de 36 mesos (després d’una fase preliminar de reparcel·lació) per part de “General Gestora de Patrimonio S.L.” enfront de 8 anys proposats per Marina d’Or . El PP i el PSOE van escollir aquesta última possibilitat malgrat que la normativa parla de beneficiar a qui present terminis més breus.

El punt més polèmic en el seu moment va ser el relatiu a la “valoració dels terrenys i coeficient de bescanvi” . L’empresa la proposta de la qual no va ser escollida va fer una valoració de 42 €/m2 brut i Marina d’Or de 30 €/m2 brut.

 

Sembla lògic pensar que el PP i el PSOE triarien la primera: pur sentit comú i respecte cap als veïns (i, com veurem, cap als seus propis interessos). Però no, van escollir Marina d’Or.”.

El valor de bescanvi, de cara als particulars que volen pagar els costos d’urbanització en terrenys, és l’element MÉS IMPORTANT. No és el mateix que et quantifiquen la teua finca a 42 € que a 30 € el m2.
.Però tampoc van vetlar pels interessos municipals, la mercantil GENERAL GESTORA DE PATRIMONI S.L. Va proposar adquirir aquest excedent d’aprofitament municipal per 42 €/m2 (tant per a propietaris com per a l’Ajuntament) , és a dir, 11´95 € més per m2 que els que proposava Marina d’Or-
. El Sector “Marina D´Or Golf” inicialment aprovat comptava amb una superfície de 9.127.597 m2, per la qual cosa l’excedent d’aprofitament de cessió obligatòria (equivalent al 10%) ascendiria a 912.759´7 m2, que adquireix l’Urbanitzador.

L’Ajuntament DEIXA DE GUANYAR 10.907.478´40 € (912.759´7 x 11´95). Ni s’esmenta tal extrem en la proposta d’Alcaldia, com si no fóra un tema important.

Una qüestió que SOLAMENT BENEFICIA A MARINA D’OR., que s’estalvia la citada quantitat que DEIXA de percebre l’Ajuntament de Cabanes.
Ara, el PAI anul·lat reiteradament pel TSJ, però algun dia el PP i PSOE haurien d’explicar per què van decidir optar per perdre ester diners per al poble.