Units aconsegueix declarar el municipi lliure de fracking

El Grup Municipal d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes, va aconseguir que la moció presentada contra el fracking eixira aquest cop, aprovat per unanimitat en el ple de Cabanes. Després d’haver-lo deixat en suspens en els passats ple per la majoria del PP, ara, dijous passat, els tres grups municipals van secundar aquesta moció.

MOCIÓ DE REBUIG A LA FRACTURA HIDRÀULICA

El PP va emprar la seua majoria absoluta per deixar en suspens dos mocions presentades en el seu dia per una banda de per Units-Compromís i altra del PSPV al respecte del rebuig a la pràctica de la fractura hidràulica , amb l’excusa que s’esperaria al posicionament de la Mesa Tècnica de la Diputació que estava analitzant els projectes presentats per l’Empresa Montero Energy, ara, els membres d’aquesta Mesa han manifestat la seua oposició als projectes presentats, i la Diputació, tot i no tindre cap competència, s’ha posicionat en contra.

Ara s’ha de ser conseqüent amb el que va prometre a nivell municipal, i desbloquejar la proposta d’acord, Tant important és declarar el terme municipal com lliure d’aquesta pràctica, com tot el territori valencià, ja que en aquesta ocasió, en els projectes de Montero s’havia quedat el terme just en el llindar dels inclosos, però això no volia dir que no puguera vindre altra empresa i intentara també buscar gas o petroli al municipi amb la perillosíssima tècnica de la fractura, o que amb la posada en funcionament d’aquesta tècnica en els pobles del voltant, s’acabara igualment contaminants els aquífers del terme municipal, ja que les aigües subterrànies no entenen de divisions i ratlles del terme.

Per això es presenta la següent moció.

Primer: L’ajuntament de Cabanes declara el seu terme municipal com lliure de fractura hidràulica i mostra la seua oposició a que cap activitat d’aquestes característiques es puga ubicar al seu terme municipal.
Segon: davant dels riscs reals per a la pròpia població de Cabanes, l’ajuntament demana al Consell rebutjar la pràctica de la fractura hidràulica a tot el territori valencià

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *