El PP vota en contra de les 11 moció d’Units pel Poble-Compromís i no contesta a cap de les més de 30 preguntes formulades.

Cabanes 27 de març  de 2013. En el ple d’ahir de l’ajuntament de Cabanes es va arribar a moments de màxim surrealisme quan cap de les més de les 30 preguntes formulades pel Grup Municipal d’Units pel Poble-Compromís va poder ser contestada per l’alcaldessa en el plenari, igualment va passar amb les formulades pel PSOE.

            Amb l’excusa de que es contestarà a totes per escrit,es va impedir qualsevol diàleg entre els grups. En el passat plenari ordinari, de fa tres mesos, ja va passar el mateix,i les respostes van ser donades totes elles per escrit setmanes després, moltes d’elles responent coses que no se preguntaven, o directament afirmacions falses o absurdes que res tenien a vore amb les preguntes.

            Igualment, ahir el PP va rebutjar totes les mocions presentades per via d’urgència per Units pel Poble-Compromís, 11 en total, per la negativa de l’alcaldessa d’acceptar cap moció que entre a l’ajuntament per aquesta via, legal i habitual en tots els ajuntaments; totes les mocions d’urgència les tenien ja els grups municipals sis dies abans del plenari, el doble del temps del que facilita l’alcaldia a l’oposició la documentació que aposta als plenaris.

            Units pel Poble-Compromís va denunciar els mals vicis adquirits pel nou equip de govern, que va imposar unilateralment la data de la celebració del ple ordinari sense consensuar amb l’oposició, la incapacitat de l’alcaldessa en respondre a un sola pregunta de l’oposició en directe, o l’haver eliminat pràcticament totes les comissions informatives de l’ajuntament.

           

            Una de les mocions que va anar al ple era la relativa al segell de correus que baix s’exposa.

En l’argumentari de la moció, el regidor d’Units pel Poble-Compromís, Diego Noel, va exposar que des de Correus a Cabanes es va explicar com el segell va entrar en circulació el 2 de gener a Cabanes i des de principis d’any a l’ajuntament coneixien aquesta situació, però no va ser fins que el passat dia 21 de març Units anunciara la moció, que el PP, hores desprès, obrira la boca i anunciara totes les accions possibles, havent estat anteriorment assabentats però sense el més mínim interès en demanar solucionar l’error de correus. L’alcaldessa, que va votar en contra de la moció, va donar a entendre que ja ho sabien en anel·lació, però no va argumentar absolutament res, demostrant de nou un oportunisme gradíssim.

 MOCIÓ EDICIÓ DE SEGELL DE CORREUS AMB EL NOM EQUIVOCAT DE CABANES

Correus  ha posat en circulació els segells emesos el dos de gener passat, amb la imatge de l’arc Romà de Cabanes, amb una greu falta d’ortografia, al posar el municipi com “ Cavanes”

            Aquesta edició especial, dins la col·lecció de 8 segells dedicats a arcs i portes monumentals existents a l’Estat Espanyol, ha emès el corresponent al municipi de la Plana Alta amb aquesta greu errada, i estarà circulant per tot l’estat un nom equivocat del municipi; es tracta de segells autoadhesius de tarifa A, és a dir, el de cartes ordinàries de fins 20 grams, els més habituals.

            Per a Units pel Poble-Compromís, tot i ser un fet positiu la promoció que es fa del monument del municipi amb aquesta tirada, el posar malament el nom, pot tindre efectes negatius com ara que si algú vol localitzar en algun buscador on GPS on està “Cavanes” no li eixirà absolutament res, i es crea un confusió innecessària, de la mateixa manera que es retiraria un segell que posara “ Varcelona” o “Balencia”, el de “Cavanes” no té cap sentit.

demanarà que oficialment l’ajuntament exisgisca a Correus retirar de la circulació aquesta edició amb l’errada ortogràfica, i que es tornem a emetre una tirada amb el nom correcte del municipi

Per tot això, proposem al Ple els següents

ACORDS

  1. El Ple de l’Ajuntament de Cabanes insta de manera urgent a Correus a retirar de la circulació els segells amb el nom incorrecte del municipi i demana reeditar la tirada amb el nom correcte