Nota: si voleu còpia de l’informe presentat, el demaneu a [email protected]


Cabanes: Units pel Poble tomba per segon cop consecutiu la proposta d’alcaldia per intentar pagar a AUGIMAR 123.839 euros per les despeses de l’S-10 que no ha fet.

Units demostra que l’informe d’alcaldia és un plagi manipulat per beneficiar a l’empresa i perjudicar els interessos del poble.

Cabanes 31 de gener de 2012 . El regidor d’Units pel Poble, Diego Noel, va paralitzar ahir en la Comissió Informativa d’Urbanisme, la proposta que l’alcalde pretenia elevar a ple el proper dijous dia 2, en la qual es pretenia pagar 123.839,15 euros a l’empresa Augimar en concepte d’honoraris per haver fet el Pla Parcial i el Projecte d’Urbanització del Sector s10 (bassa nova) de Cabanes.

Segons va exposar Noel, una cosa que es reclama, és que es torne els 423.201.16 euros en concepte d’aprofitament urbanístic, diners que ha dipositat l’empresa a l’ajuntment però el que no té cap justificació, és que es faça pagar al poble quasi 140.000 euros per despeses d’un projecte que si no s’ha fet, ha estat perquè l’empresa no ha volgut, ja que tenia el projecte aprovat des de finals de 2005. L’empresa està en fase de concurs de cretidors, no ha fet el PAI i pretén rebre de l’ajuntament prop de mig milió d’euros per una PAI que no ha fet.

El passat 27 d’octubre Units pel Poble va aconseguir fer decaure la proposta d’alcaldia que ja proposava aquesta compensació, en aquell moment es va raonar que no existia cap motiu per rescindir el contracte de mutu acord ( formula aquesta que obligava a pagar eixos 123.839 euros de més) sinó que hi havia altres opcions, com era no aplegar un acord, demanar un aval a l’empresa, o demanar el preciptiu Dictamen a la Conselleria comptent en urbanisme sobre si era precís tornar o no aquest diners.

Els tècnics municipals van demanar el dictamen a la Conselleria, com va demanar el ple, però no en el sentit de preguntar si el mutu acord en aquest cas concret era o no el únic possible, sinó que van preguntar unicament si es podia fer per mutu acord, al que era obvi que la Conselleria va respondre que sí. Aquesta actitud, va violar la voluntat del Ple per unanimitat, i per tant, dels representants de tot el poble.

En segon terme, el informe que tornava a presentar l’alcade ( signat per ell), era un plagi d’altres informes de la Conselleria existents per concloure contractes amb construcutores en altres municipis, però allò més alarmant era que sols plagiava la part que interessava als interessos de l’empresa, i llevava els troços que beneficiaven al municipi, aquest acte podria ser també entés com un clar exemple de prevaricació.

Noel va fer entrega als representants dels altres dos grups un informe on s’explicava aquest argumentari, i es va aconseguir, per segon cop consecutiu, paralitzar aquest pagament a l’empresa, que està en fase prèvia de concurs de creditors, per tant, incapacitada totalment per poder fer aquest PAI.

El portaveu d’Units pel Poble va remarcar que cal separar allò que legalment li correspon a Augimar, els diners aportats per aprofitament urbanístic, dels que s’enten que no li correspon “ volem que se li pague ja a Augimar sols el que li correspon, ja que té a extreballadors sense cobrar baix aquesta excusa, i pensem que l’únic responsable de perllongar aquesta situació és sols el PP, ja que signen i volen dur al ple propostes d’alcaldia que ni es lligen, ni es molesten per estudiar, i els demostrem de seguida que estan plenes d’il·legalitats, en qualsevol altre municipi seriòs, a qui es dedica a fer aquests continus empastres, se li haguera obret un expedient disciplinari com a mínim”