Cabanes a 31 de desembre de 2011. El Grup Municipal d’Units pel Poble va retraure en el darrer ple ordinari la possible incursió en un delicte de prevaricació, entre altres, en el procés de contractació d’una periodista al servei exclusiu de l’equip de govern

Per a aquest contracte en vigor des de l’1 de setembre a 31 de desembre s’ha volgut donar una aparença d’oferta pública, de contractació de personal interí; quelcom irregular ja que en la plantilla de personal per a 2011 no figurava cap lloc de treball disponible.

Varies consultes fetes a gabinets jurídics experts en temes laborals apunten a una possible prevaricació segons l’expedient, un Decret d’alcaldia, es un anunci per contractar personal per les funcions de relacions amb els mitjans de comunicació, “durant el període comprés entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Jornada de treball 10 hores setmanals. A tals efectes ha de fer-se públic al tauler d’anuncis de l’ajuntament , un anunci per a que les persones interessades presenten la següent documentació –sol•licitud i currículum, La selecció se realitzarà per l’Alcaldia , per mitja d’entrevista. El darrer dia per presentar la documentació requerida serà el 23 d’agost.

L’anunci és del dia 17, i per tant, sols està “en exposició” 5 dies hàbils, en ple agost, en un tauler que molt poca gent pot vore, ni anuncis en la premsa, ni en la web municipal, ni bando…etc, el dia 19, té per registre d’entrada la sol•licitud i currículum de la periodista contractada .

L’expedient no compta amb cap informe de Secretària ni del negociat de personal

El dia 30, hi ha un decret , on es diu que el Decret d’alcaldia és del dia 16 i no del 17,i que com sols s’ha presentat 1 sol•licitud, i la veuen adequada, no cal realitzar el procés selectiu, i directament la contracten, com “contrato laboral eventual” segons el decret”. Per tant, es practica una una contractació de personal funcionari interí i no eventual per tot el que s’ha vist, violant el que diu la LLEI 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana. [2010/8010]

Article 16. Personal funcionari interí

1. És personal funcionari interí aquell qui, en virtut de nomenament legal i per raons expressament justificades de necessitat i urgència, presta servicis en l’administració mitjançant una relació professional de caràcter temporal, regulada pel dret administratiu, per a l’exercici de funcions atribuïdes al personal funcionari de carrera.

2. 6. La selecció, la qual serà objecte de regulació reglamentària, haurà de realitzar-se mitjançant procediments àgils, els quals respectaran els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, a través de la constitució de borses de treball vinculades al desplegament de les ofertes d’ocupació pública.

ON ESTÀ LA TRANSPARÈNCIA,LA IGUALTAT I LA PUBLICITAT???

– ON ES RESPECTE LA REGULACIÓ REGLAMENTÀRIA DE LA SELECCIÓ?, ON ESTÀ EL TRIBUNAL?

S’ha violat flagrantment el principi de seleccióArticle 51. Principis de la selecció

a) Mèrit, capacitat i igualtat.

b) Publicitat de les convocatòries i de les seues bases.

c) Transparència.

d) Imparcialitat i professionalitat de les persones que formen part

dels òrgans de selecció.

IGUALTAT?, PUBLICITAT DE LES CONVOCATÒRIES, TRANSPARÈNCIA?. EL PROPI ALCALDE VA DIR QUE VOLIA CONTRACTAR A UNA AMIGA JA EN UNA JUNTA DE PORTAVEUS I EN UN PLE, ON ESTÀ LA IMPARCIALTAT?, ON ELS ORGANS DE SELECCIÓ? QUI HA DONAT A L’ALCALDE LA POTESTAT DE SELECCIONAR AL PERSONAL DIGITALMENT?

Article 52. Procediments de selecció

1. Els procediments de selecció tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, .

2. Els procediments s’iniciaran per mitjà de convocatòria pública.

d) La composició de l’òrgan tècnic de selecció. ON ESTÀ L’ÒRGAN TÈCNIC?

.

3. Les convocatòries i les seues bases es publicaran en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana o en el butlletí oficial corresponent, i vinculen l’administració, els òrgans de selecció i les persones que hi participen.

QUAN S’HA PUBLITAT EN EL BOP??? MAI

També es viola tot allò que diu l’Article 57. Òrgans tècnics de selecció

I el que diu el CAPÍTOL IV Deures, codi de conducta i règim d’incompatibilitats

Secció 1ª Codi de conducta Article 86. Deures del personal empleat públic o l’Article 87. Principis d’actuació, ja que sent personal interí no ha actuat amb objectivitat, respecte a l’oposició , transparència…etc

PER TANT, ESTEM DAVANT UN PROCÉS

– Nul de ple dret per manca de publicitat, transparència..etc,

– Nul de ple dret per manca de competències de l’alcalde per seleccions el personal ( no s’ha buscat cap regulació reglamentària, ni òrgan de selecció, ni borsa de treball, … És il•legal de dalt a baix. L’única funció legal que té l’alcalde és la de NOMENAR a la persona seleccionada, però aquesta ha de ser-ho conforme al que es disposa reglamentàriament i una vegada produïda la SELECCIÓ per l’òrgan que s’haja constituït conforme a la llei, es a dir, un tribunal de selecció.

Ara toca decidir quines accions es prenen davant d’aquesta possible prevaricació.