Units pel poble de Cabanes ha presentat una mocióa l’ajuntament en la que afirma que tot i que la desocupació és un delsprincipals problemes als quals han de fer front els veïns de Cabanes i la Ribera, des de que en Junyd’engany prenguera possessió l’actual equip de govern, les úniques mesures enmatèria laboral que s’han adoptat han estat les d’assegurar-se els 7 regidorsdel PP una assignació econòmica amb dedicació total o parcial, i contractar auna periodista encarregada de la propaganda partidista per 700 euros al mes. Dela resta de la població, cap mesura.
Per eixe motiu, des d’Units pel poble s’hapresentat una moció perquè seguint l’exemple d’altres municipis, Cabanes façacursos i tallers ocupacionals
MOCIÓ PER LA CREACIÓ DE CURSOS I TALLERS OCUPACIONALS.
L’atur i la precarietatlaboral és a hores d’ara un dels principals problemes que afecta a la poblacióen edat d’estar dins del mercat laboral, i en especial, als i les més joves;on, a pesar de una generació amb un preparació acadèmica millor, no aconsegueixtreball.
Les iniciatives dutes aterme per altres municipis amb la creació de cursos ocupacionals, tallers,jornades..etc, donen el seu fruit, ja que en molts casos, a més de ser unamesures per traure a la gent de les llistes de l’atur, ajuden a trobar unaocupació o emprendre activitats d’auto ocupació.
Sabent que a hores d’arala situació de les administracions locals no és precisament exultant,precisament per això que s’ha de prioritzar en què s’inverteix i s’actua.
Pertot això, es presenta al ple de l’ajuntament, la següent proposta d’acords:
Primer. L’ajuntament en Pleaprova la immediata posada en marxa, encol·laboració amb les entitats competents, de cursos específics de formació pera desocupats tant a la Riberacom a Cabanes, destinant en els pressupostos municipals de 2012 la partidapressupostària per hi pertoque.