L’ajuntament compta amb 2 arquitectes i un arquitecte tècnic (aparellador)

Cabanes, a 17 d’Octubre de 2011. El Grup Municipal d’Units pel Poble va demanar en el darrer ple municipal, una reducció del sobre dimensionat equip tècnic del departament d’urbanisme, perquè la nova realitat local no s’ajusta a la plantilla que en el seu moment es va crear.

En ple procés d’eclosió de la bombolla immobiliària, amb l’aparició de PAIS i projectes urbanístics, entre el quals destacaven el PAI Marina d’Or Golf de 18.000.000 de metres quadrats, el PP de manera unilateral va acordar rescindir el contracte amb l’arquitecta municipal i contractar a dos arquitectes; un d’ells era el que havia estat candidat a l’alcaldia de Benicàssim pel PP i regidor d’aquella localitat; aprovant l’oposició convocada tot i no haver-li tret la plaça. Aquest atén tots els dies a mitja jornada.

L’altra persona contractada per via digital, van ser Ricardo Ortega Jiménez, persona que havia estat fins aleshores treballant per al grup Marina d’Or, el qual és obvi remarcar-lo, tenia molts interessos en el poble amb la tramitació dels PAIS adjudicats a la seua anterior empresa ( PAI Torre la Sal i PAI Marina d’Or Golf, Mundo Ilusión). Aquesta persona va ser la que va estar al front de la tramitació del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), en el qual l’empresa es jugava molt.

A banda d’aquests dos arquitectes, també es va contractar a un arquitecte Tècnic (Aparellador), a un advocat i a un advocat, un enginyer de camins i posar dos administratius per al departament.

Ara, en lloc de donar per finalitzat el contracte temporal de Ricardo Ortega, i vista la paràlisi de l’ajuntament en matèria urbanística, en lloc de concloure la relació contractual, s’acorda, per un Decret d’alcaldia datat en 29 de setembre de 2011, contractar de nou a l’esmentat arquitecte, des de l’1 d’octubre fins al 31 de març de 2012, per mitjà d’un procediment de contracte menor, i per un import mensual de 1737,77 euros al mes, però treballant sols dilluns i dijous de 9 a 14 hores, 10 hores a la setmana, que en total són 40 al mes, i cobrant per cada hora de treball la xifra 43,44 euros l’hora.

Per a Units pel Poble, aquesta contractació, a més de ser innecessària a hores d’ara pel volum de treball de l’ajuntament, i qüestionable per la vinculació laboral del tècnic amb una empresa amb molts interessos al poble, és immoral i abusiva per estar cobrant aquesta barbaritat de diners pel poc temps que dedica al municipi.

Per al grup majoritari de l’oposició, amb contractacions com aquestes, s’entén que el PP es veja obligat a crear nous impostos, com s’han donat pressa en aprovar la nova ponència de valors del PAI Marina d’Or Golf, ja que per alimentar a tota la gent que estan contractant calen ingressos no d’un poble de 3000 habitant, sinó d’una ciutat.

Igualment, si en Decret d’alcaldia diu que “s’ha assenyalat la necessitat de contractar un arquitecte” per fer unes funcions concretes que es detallen en el Decret d’Alcaldia, s’ha demanat es faça públic per part de l’alcaldia les Llicències d’ocupació, les llicències d’obres, cèdules d’habitabilitat, ..etc, durant els darrers mesos que justiquen aquesta suposada necessitat.

+ info 605440283

http://unitspelpoble.tk/ [email protected]