CABANES 17 d’Agost Els regidors del Grup Municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, han començat presentant la primera proposta per intentar reduir les despeses ordinàries de l’ajuntament i anar cap a un model auster que no malbarate els diners dels veïns.

Els regidors d’Units pel Poble ha presentat un escrit a l’ajuntament on es demana que tota la documentació oficial que s’adreça al Grup siga en format electrònic per fomentar d’aquesta manera l’estalvi. Els drecrets d’alcaldia, les còpies de les actes de les reunions de la Junta de Govern, la documentació referent a les Comissions Informatives o als plenaris, que mensualment s’adrecen als grups polític, podrien ser substituïts per PDFs enviat per correu i d’aquesta manera, a més de l’estalvi en centenars de papers i tinta, també suposaria un estalvi del temps que ocupen els treballadors municipals en practicar les notificacions.

Aquest gest simbòlic, si es puguera dur a terme també amb els veïns del poble seria un avanç molt important, a més d’una mesura ecològica per no haver d’emprar materials d’oficina.

EN el pressupost de 2010, va haver una despesa de 1.098.455,86 euros en el capítol 1, despeses de personal, i en el 2, de despeses de béns corrents i serveis, un total 1.355.032,35, en un poble de 3000 habitats, xifres que a simple vista són com a mínim, “importants”.

Units pel poble anirà presentant propostes molt concretes i fàcil d’assumir per a de manera almenys simbòlica, poder anar reduint despeses de tots els capítols del pressupost municipal.