CABANES 13 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, es marca com principal objectiu “retornar-li el cor” a l’ajuntament, després d’etapes on molts veïns han vist a l’ajuntament no com la casa de tots, sinó com una administració hostil, amb un equip de govern i una oposició majoritària que no ha donat resposta als seus problemes.

En aspectes com els urbanístics, s’han aprovat actuacions sense consultar als afectats, ( les més grosses entre els dos grups majoritaris), els quals han tingut dificultats després a l’hora d’accedir a la documentació municipal, un ajuntament que enlloc de posar facilitats i ajudar en la tramitació de reclamacions, ha posat entrebancs burocràtics.

Per a “Units pel Poble”, cal superar la situació actual, que quan algun veí, tinga les idees que tinga, compartisca o no els plantejaments de l’alcalde, vaja a gust a l’ajuntament i es sentisca com en sa casa, un ajuntament obert, transparent, operatiu, que actue com a finestra única i es puga tramitar en ell directament el que s’ha de remetre a altres administracions (ara per exemple, els veïns de Miravet , per denunciaven que per a qualsevol permís per insignificant que siga, per estar dins del paratge natural, ajuntament i Conselleria es passen la pilota mútuament i els fan pedre molt de temps pegant patades sense sentit, en coses que es podrien arreglar de seguida”.

La candidatura aposta per tornar-li el cor a l’ajuntament, que siga sensible amb els problemes de cada veí, i que mai uns fins suposadament basats en un hipotetic bé comú, justifiquen els mitjans o que uns pocs paguen sempre els plants trencats, per un ajuntament que tinga sentiments, i sobre tot, que tinga la capcitat d’escoltar, de fer cas del que li passa a la gent, de posar-se al mateix nivell, d’estar per solucionar problemes i no per crear-ne”.

Sols aquest candidatura, no hereta les males pràctiques del passat, de maneres de governar despòtiques i allunyades de la gent. Gent nova, amb idees noves.