CABANES 02 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, ha constat per mitjà d’una enquesta a seua web, http://unitspelpoble.tk/ ( enquesta que encara està en marxa), que el urbanisme continua sent a hores d’ara una dels principals problemes que estan patint els veïns del poble, per haver-se apostat durant els darrers anys per un model de creixement que ha suposat sols problemes per als propietaris dels terrenys, escassos beneficis, i ara hipoteques de difícil solució, que han fet malbé la pròpia imatge del poble i afectat a llocs de valor mediambiental.

Segons Units pel Poble, ara és el moment de tornar a la racionalitat , amb un urbanisme real, assumible, que no hipoteque a les famílies, que siga ordenat i respectuós, i per això es proposa una revisió a fons.

Polígon industrials com el de Pont o Gaidó estan en un nivell d’ocupació i urbanització molt per baix de la seua previsió, que el sòl industrial dels sectors S4 ( Horts-Fostrol) o S-3 ( Cooperativa) estan també pràcticament paralitzats, sector urbanístics com l’S-6 , amb la promotora exprimint als propietaris però sense complir termini, el sector del Molinet acabat tard i malament, el S-7 ( industrial, fins al terme de la Pobla Tornesa, paralitzat, però amb el PP negant-se a escoltar als propietaris que estan en desacord amb el preu fitxat per l’equip de Govern.

La urbanització del S-10 (bassa nova) ha quedat en suspens pel concurs de creditors de l’empresa Augimar , però malgrat això s’ha posat a tots els veïns a pagar l’IBI. Altres sectors paralitzats per la inactivitat són el PAI del Pla de Burgà. Ell PAI Torre de la Sal hauria d’estar ja finalitzat i no està urbanitzat ni el 20 % del seu total, o que el gegantí PAI de 18 milions, Mundo Ilusión-Marina d’Or Golf, aprovat definitiva, és avui en dia completament inviable.

Per eixe motiu, Units pel Poble aposta per un nou model, on es tinga en compte sempre l’opinió dels veïns i de tot el poble, per un creixement harmoniós i respectuós, per posar l’ajuntament sempre al costat del poble i no dels interessos privats

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!