Cabanes 2 de setembre de 2012. A esperes de que es puguen reunir els portaveus dels grups municipals de l’ajuntament de Cabanes, reunió sol·licitada per aquest grup, des de la formació s’ha remarcat que tot l’escàndol ha de servir per a rebaixar notablement els cobraments que fins ara es feien per part dels regidors, ja siguen dins o fora de la legalitat.
El grup municipal ha remarcat que “qui ha de marcar els ritmes del que passarà a partir d’ara no serà la voluntat de cap regidor, sinó l’estricte compliment de la legalitat, ja que ara no existeix cap excusa per no complir-la com fins ara al·legant desconeixement”.
Aquest escàndol hauria de servir per repensar un fet sense precedents, que en un poble d’uns 3000 habitants, amb un pressupost cada dia més limitat, 7 regidors, tots els del PP; puguen estar rebent una dedicació parcial. Això, quant s’informa als veïns, molts dels quals ni ho sabien, causa indignació, ja que tots entenen que la dedicació a la política municipal hauria de ser un acte voluntariós i no una font d’ingressos.
Fins al descobriment de la il·legalitat, l’alcalde dimitit cobrava 2400 bruts al mes ( 14 pagues), Jose Vicente Planell 910,14 per 14 pagues, i els cinc regidors del PP restants 300 euros mensuals, feren molta, poca o cap faena. I després, cobraven per cada junta de Govern ( més o menys setmanal) 100 euros l’alcalde i 50 els regidors del PP que acudien. Per cada Comissió Informativa, 50 l’alcalde, i 40 la resta ( en total 4 regidors del PP, 1 d’Units i 1 del PSOE), i per cada plenari, on estan els 11 regidors, 100 euros l’alcalde, i 60 la resta de regidors, un cada dos mesos aproximadament)
Allò raonable, seria eliminar les dedicacions parcials, i que tots els regidors estigueren cobrant el mateix, per acudir als òrgans col·legials, com es fa en la immensa majoria de pobles menuts ( quan Units va descobrir la il.legalitat, els regidors del PP van optar, suposadament per deixar de cobrar l’assistència als plenaris, i a les comissions informatives, però no van renunciar al salari; el salari és com a mínim 300 euros al mes, i l’assistència als plenaris, per exemple, seria 60 euros cada dos mes com a molt).