De les quatre mocions presentades pel Grup Municipal d’Units pel Poble en el plenari de dijous, la de demanar la dedicació en exclusiva de l’alcalde ha eixit endavant amb els vots d’Units i el PP, la d’aplicar un criteri legal en el cobrament de retribucions a lles sessions dels òrgans de la corporació (després de vore com els regidors del PP han estat durant 5 anys corrant irregularment per assistirs als plenaris, comissions informatives i juntes de govern), ha eixit endavant amb els vots dels tres grups municipals.

La moció per gravar els plenaris i penjar-los a la web sols ha tingut els vots a favor d’Units pel Poble i PSOE, i en contra del PP ( per tant, no s’ha aprovat) el mateix que ha passat amb la moció per demanar una rabaixa del 5% en el cobrament dels regidors en tots els conceptes”

 1. MOCIÓ PER DEMANAR LA DEDICACIÓ EXCLUSIVA DEL SENYOR ALCALDE.

– Arguments emprats per Units pel Poble.

·        El poble necessita un alcalde al 100% 24 hores,

·        2400 de cost ben bé són per dedicar-se 24 hores, i si cal millorar-ho, ho entendriem

·        Molts alcaldes cobren menys i es dediquen les 24 hores al seu.

·        Cal recordar que l’alcalde també té les competències d’urbanisme, que no ha delegat en cap regidor i és per tant, el “responsable “ polític d’un dels PAIS més grans d’Europa ( Marina d’Or Golf)

TEXT DE LA MOCIÓ .

Cabanes, tot i ser un poble de poc més de 3.000 habitants, té un volum importat d’activitat com a conseqüència de les seves característiques: terme extens, diversos nuclis de població, activitat agrícola, industrial i turística, importants projectes urbanístics, etc.

Per això, i tenint en compte que actualment el propi alcalde assumeix les competències en materia urbanística, es presenta la següent:

 PROPOSTA D’ACORD

 L’ajuntament en ple aprova la proposta de que el senyor alcalde tinga dedicació exclusiva amb tot el que això comporta.

2.  MOCIÓ PER REDUIR SIMBÓLICAMENT LES PERCEPCIONS ECONÒMIQUES  DELS CÀRRECS POLÍTICS.

         quant el govern de zapatero va imposar retallar el % als treballadors públics, l’anterior corporació, tot i que es va demanar, no va voler.

         ara s’ha continuat degradant la situació dels treballadors públics, i el govern de rajoy sols ha fet que retallar més, i amenaçar en noves retallades.

         la classe política hem de ser modèlica i donar exemple,

TEXT DE LA MOCIÓ

Les retallades dels governs centrals i autonòmics han aplegat a reduir de manera considerable els salaris dels treballadors públics, baix l’excusa d’una crisi i una conjuntura econòmica adversa, que no han creat precisament els treballadors.

Les retallades en els salaris s’han aplicat i s’ha mantingut , però en cap cas s’han aplicat als representants institucionals, que en situacions com aquestes, hauríem de ser els que simbòlicament donarem exemple.  Per tot això, i de manera solidària i simbòlica amb els treballadors públics, es presenta la següent

 PROPOSTA D’ACORD

 L’ajuntament en ple aprova la reducció d’un 5% del brut de les percepcions per tots els conceptes que reben els membres de la corporació incloent l’assignació als grups municipals ; a saber:

–         Nòmines i dedicacions totals o parcials, siguen aquestes en exclusiva o no.

–         Indemnitzacions per assistència als plenaris, comissions informatives, juntes de Govern, etc.

–         Assignació als grups municipals

Dietes, quilometratge, assistència a organismes dels quals formen part l’ajuntament, càrrecs remunerats com el de tresorer, etc

3.  MOCIÓ PER APLICAR UN CRITERI LEGAL EN EL COBRAMENT DE RETRIBUCIONS A LES SESSIONS DELS ÓRGANS COL·LEGIATS DE LA CORPORACIÓ PER PART DELS CÀRRECS PÚBLICS.

– hem estat consultant, i com sempre, quan llencem una proposta d’esta rotunditat és perquè ho tenim clar.

– hem presentat ja queixa, com grup municipal, a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i a la Sindicatura de Compte.

– hem actuat en bona voluntat perquè haguérem pogut fer-ho sense avisar, o esperar-nos a d’ací 3 anys i demanar aleshores l’import de quatre anys.

– aixó demostra un cop més la necessitat que hi ha a l’ajuntament de tindre un secretari al 100%

– cal que s’exigisca igualment als concejals de la passada legislatura.

– cada vegada que per casualitat estudiem en deteniment alguna cosa com aquestes

apareix un empastre monumental.

TEXT DE LA MOCIÓ :L’article 75 de la Llei7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local -LRBRL- regula el règim econòmic dels membres corporatius establint en el seu apartat 3 que “Només els membres de la Corporació que no tinguen dedicació exclusiva ni dedicació parcial percebran assistències per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació que formen part, en la quantia assenyalada pel ple de la mateixa.”

Per tant, el cobrament per part dels set regidors del PP de les assistències als plenaris celebrats fins ara, a les Comissions informatives o a les juntes de Govern s’han celebrat contravenint allò que diu la LRBRL.

 PROPOSTA D’ACORD

Sol·licitem que l’ajuntament en ple acorde demanar als seus serveis jurídics  que estudien la situació actual pel que fa a les retribucions del regidors tenint en compte la llei abans esmentada.

4. MOCIÓ PER GRAVAR ELS PLENS I POSAR-LOS A LA WEB MUNICIPAL.

         no compartim la censura

         tots els pobles permeten gravar els plenaris

         no volem haver de vindre nosaltres en una càmera i gravar i penjar per la nostra part les notícies.

         L’ajuntament de Castelló, on el plens  duren  hores i l’alcalde sí contesta,no com ací, ja ho grava

         No costa diners.

         Ara, gràcies al PP, els veïns no poden vindre als plenos, i sols poden enterar-se per la versió que donem nosaltres, gratis per al poble, o el del vostre personal de confiança, que sí li costa diners al poble.

TEXT DE LA MOCIÓ

Les noves tecnologies permeten de manera molt econòmica i fàcil aplicacions com ara habilitar un espai en la web de l’ajuntament, on es poden penjar íntegrament totes i cadascuna de les sessions plenàries, gravades amb imatge i so.

La decisió unilateral de celebrar les sessions plenàries al matí dificulta a la gent que treballa acudir a elles. Si es gravaren aquests sessions i es pogueren visionar des de casa s’aproparien molt més les decisions dels grups municipals als ciutadans que representem, i s’avançaria molt en reduir la desafecció actual de la ciutadania cap a la classe política. Així els veïns es sentiran més partícips i sabedors de primera mà del què defensa cada opció política, sense filtres ni censures.

Dotar d’aquesta eina a la web municipal és avui en dia, amb la tecnologia que tenim, un simple acte de voluntat política, i per tant, no genera cap problema ni sobrecost, de la mateixa manera que es registra en so les intervencions, no costaria absolutament res una gravació en imatge de les sessions.

Penjar extractes de les actes dels plens, en paper, pot ser útil per a tindre una informació bàsica, però en l’actual moment on el so i la imatge són les maneres més habituals de comunicació,  posar a l’abast de la gent les sessions plenàries, és fonamental.

Per això es presenta la següent:

 PROPOSTA D’ACORD

 L’ajuntament en ple aprova la proposta de començar a gravar en imatge íntegrament totes les sessions plenàries de l’ajuntament i habilitar en la web municipal un espai on es puguen visionar