CABANES i RIBERA 19 DE SETEMBRE. El Grup Municipal Units pel Poble: Compromís Municipal ha fet públic avui una sèrie de dades que demostren fins quin punt la Junta de Govern municipal ( el PP), enlloc d’intentar guanyar temps per evitar aplicar una nova ponència de valors sobre els 15 milions de metres quadrats afectats al terme municipal pel PAI Marina d’Or Golf (Mundo Ilusión) ha precipitat els temps. Si s’aconseguia posar entrebancs i mantindre sense resoldre la nova ponència abans de dia 1 d’Octubre, Cadastre es veia obligat a mantindre els valors de l’any passat i per tant, no poder aplicar un nous valors, i els veïns mantenien els rebuts de la contribució de l’any passat ( fins 7 cop més barats) i s’estalviaven els problemes d’aquest increment patrimonial, i teníem un any per a articular una defensa dels interessos dels veïns.

La primera Ponència de valors aplega a l’Ajuntament el 25 de juliol, i el PP l’oculta al municipi i a l’oposició. Fan dos informes (secretaria i Arquitecte) i la Junta de Govern del 23 d’agost, per unanimitat (Estrella Borrás, Cesar Sierra, Jose Vte Planell i Paco Artola, acorden informar desfavorablement la Ponència, no per una qüestió de fons, sinó per un error corregible (i ho envien a Cadastre)

– El dia 7 de setembre, aplega a l’Ajuntament el document modificatiu de la Ponència i sol·liciten un nou informe, fan l’informe favorable i l’Alcaldia proposa a la Junta de Govern informar favorablement el nou document Ponència de Valors . Tot i les promeses, no es dóna compte a l’oposició ni de la vinguda de la nova ponència, ni de l’informe favorable, Borrás, Sierra, Planell i Artola es mostren a favor per tant d’aplicar la nova ponència.

Ho envien a Cadaste i el dia 10 es publica al BOP, el termini per fer les al·legacions.

Per tant, resulta curiós que la modificació de la ponència aplega a l’Ajuntament el dia 7 i es faja corrent la Junta de Govern el dia 8, per dos motius, primer motiu: que resulta sorprenent que es faja l’informe tan de pressa (quina eficiència!!!!!) i l’altre motiu que es faja la Junta de Govern el dijous, ja que es fan sempre en dimarts , també resulta sorprenen que Cadastre tant ràpidament, el dia 10, el termini per al.legar.

Si mal pensem, resulta que, el dia 23 s’acaba el termini per al.legar, i Cadastre encara té temps de publicar l’aprovació de la Ponència abans del dia 1 d’octubre, que és el darrer dia que té. Com es tracta d’una Ponència de Valors Parcial (ja que soles afecta a part del terme), la llei diu que si ix publicada) abans de l’1 d’octubre, entra en vigor per a l’any pròxim.

Per què l’Ajuntament no demora l’emissió del segon informe per a guanyar temps i aconseguir que no entre en vigor l’any que ve??. és que hi ha algun interès en que s’aplique ja??? (Si s’aplica, l’any que ve ja es pagarà aquest IBI). Per tant, la suposada defensa dels interessos dels veïns per part del PP, queda més que en entredit.

+ info 605440283 http://unitspelpoble.tk/ [email protected]