Units pel poble: el PP confirma que no pensa tornar els cobraments il·legals des de 2003 a 2011 (137.573 euros)

En el plenari d’avui de l’ajuntament de Cabanes, l’alcaldessa ha donat compte del procediment de “ declaració de lesivitat de l’acord plenari de 23 de juny de 2011”, el procediment legal més favorable als interessos dels regidors del PP que han estat cobrant il·legalment des d’aquella data i fins a que en 2012 ho denunciara Units pel Poble-Compromís

Aquest procediment, en l’enèsim que s’inicia per part de l’alcaldia per en teoria concloure el retorn dels diners cobrats durant aquesta legislatura pels regidors del PP, després d’altres com la petició d’informes a l’anterior secretari, o a la Diputació Provincial, informes que també en el seu dia van dir serien concloents per determinar tornar els diners, i que un cop emesos, tampoc els van servir per fer efectiu el retorn del diners.

En el plenari s’ha criticat per part de l’oposició la falta total de transparència de l’equip de govern en tot este procediment, on s’han hagut d’assabentar-se dels passos donats per terceres vies o per la premsa, i mai per informació directa de l’ajuntament. Avui, s’ha informat que s’ha donat la raó als regidors de la corporació 2007-2011 en les seues al·legacions, per no exigir-los el retorn dels diners cobrats il·legalment, sense haver-se informat ni del contingut de les al·legacions, ni de les conclusions de Secretària per acceptar-les.

També, que no s’ha reclamant quantitat alguna als regidors que van cobrar il·legalment durant 2003-2007. Avui, en preguntes a dos dels regidors de l’actual corporació afectats per cobraments il·legals en passades legislatures, s’ha donat a entendre que no es pensa retornar els diners cobrats il·legalment en anterioritat a 2011. La primera tinent d’alcalde, Lucia Garcia, ha donat a entendre que no pensa tornar tot el cobrat durant 2003-2007, i que sols ho faria baix obligació judicial i ha convidat al portaveu d’Units pel Poble-Compromís a encetar esta via. El tinent d’alcalde Jose Vicente Planell, tot i haver-se-li preguntat directament en dos ocasions què pensava fer al respecte, no s’ha dignat a respondre.

El PP, per tant, no pensat tornar els   99.110 euros cobrats il·legalment des de 2007 a 2011, ni els 38.464 cobrats des de 2003 a 2007 137.573 euros dels veïns de Cabanes (quasi 23 milions de pessetes), tot agarrant-se a un informe subjectiu en el qual la secretària substituta interpreta benèvolament la normativa per salvar als regidors del PP de l’obligació de tornar tots els diners, quan èticament, res justifica que els regidors del PP tinguen cap coartada per no retornar els diners al poble, un diners que legalment no podíem cobrar, que prescriga una actuació il·legal, no vol dir que siga legal a partir d’ara. L’ètica i consciència dels regidors afectats que clarament en entredit. 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *