L’ajuntament de Cabanes va engegar dijous passat una comissió d’investigació després dels bloquejos que des de 2014 venia fent el PP, en base a interpretacions contradictòries entre elles dels reglaments municipals i legislació existent.

Els quatre grups municipals van iniciar els tràmits per poder recopilar la informació i documentació existent a l’ajuntament, i després poder dictaminar, valorar o prendre qualsevol mesura, respecte a una sèrie d’incidents que s’han produït a la casa consistorial i el PP s’havia negat a aclarir i investigar quan s’havia demanat per via plenària.

 

Ara, a l’existir esta comissió, demanada amb la signatura dels regidors d’Units pel Poble-Compromís en exclusiva, i també per mitjà d’una moció aprovada en solitari per este grup, es recopilarà tota la informació existent per saber com es va produir algun dels increments salarials astronòmics de certs treballadors.

 

Segons un informe contractat per l’equip de govern de l’ajuntament de Cabanes amb la Universitat d’Alacant per fer un “ DISEÑO DE UNA ESTRATEGIA DE RECURSOS HUMANOS PARA LA MEJORA DE LA CALIDAD DE LOS SERVICIOS MUNICIPAL ES”  dut a un plenari de finals de 2014, es v ha constatat, segons els criteris de la universitat, que existeix una gran disparitat de salaris que no s’ajustarien a allò raonable, alguns d’ells per baix ( cas de les netejadores o de la TAG ) i altres molt per sobre del que tocaria.

Entre aquests destaca  segons l’estudi,  que el Cap de secció d’urbanisme, infraestructures i medi ambient, estaria cobrant com complement  uns 10.831 més dels que correspondria o  la cap de negociat de comptabilitat i despeses 3362 euros de més a l’any. En tots dos casos, segons la proposta d’alcaldia serien persones sols amb BUP o FP II.

El PP es va negar reiteradament a prendre cap mesura per racionalitzar la situació, i molt menys per analitzar com s’havia pogut produir eixa disparitat salarial, si tenia un origen des del principi de la relació contractual o es va produir de cop en algun exercici, i saber a què atenia, ara, per fi, es podrà traure llum del perquè d’aquests salaris.

Igualment s’estudiarà el perquè es van atorgar a certs treballadors ajuts econòmics per a familiars seus, a pesar de no estar aquesta possibilitat permesa en el conveni de l’ajuntament; pagament de factures mèdiques, òptiques, dentistes i fins i tot matrícules universitaris de treballadors de l’ajuntament que havien vingut pagant-se per part de tots els veïns, a pesar de tindre NO dret a cobrar-les. Amb aquesta investigació també es vol saber com es van poder produir estos fets.