El PP continua sense presentar els pressupostos municipals de Cabanes per a 2016.

 

Des del grup municipal d’Units pel Poble-Compromís s’ha fet públic avui, que  pesar d’estar ja en 2016, els pressupostos municipals per a l’ajuntament de Cabanes, ni estan, ni es té data de la possible discussió en comissió i plenari.

Els comptes municipals sempre es venien aprovant en desembre de l’exercici anterior, com marca la legislació, i este any, per primer cop, no es sap per part de l’alcaldia quan es presentarà a l’oposició.

 

Es dóna el cas que la pèrdua de la majoria absoluta per part del PP, on els regidors progressistes en són més que els conservadors, obliga que a els comptes que presente el PP compten amb l’abstenció o vot favorable de l’oposició, en cas contrari no poden prosperar.  I a pesar de ser conscient d’esta situació, des del PP en lloc de facilitat un esborrany de les previsions per poder començar a treballar, ha dut també la paràlisi als comptes municipals, i en este cas, Cabanes és un dels pocs municipis de les comarques de Castelló que no ha aprovat encara els seus pressupostos municipals.

 

A pesar del treball fet pels funcionaris municipals, esta situació atribuïble a l’equip de govern, aboca a no tindre temps per negociar en condicions entre els grups municipals els comptes, i també ha impossibilitat, un any més, el poder elaborar els mateixos de manera participativa per part de la població, com sí fan altres pobles de l’entorn.

En el cas que el PP decidira ja  ( tard i malament) moure la tramitació, encara s’ha de passar esborrany als regidors, convocar comissió informativa, que aquesta dictamine, que eleva a ple o no la proposta de pressupost, que s’aprove o no, que s’expose al públic de manera oficial, que es resolguen les al·legacions presentades. Si la intenció és de prorrogar els comptes de 2015, amb tot el que comporta, no s’entén el perquè no es dóna compte de la pretensió. Aquest desgovern en els pressupost, és un símptoma més de la manca de direcció política que pateix l’ajuntamentcabanes4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *