Cabanes aprova la proposta d’Units de recuperar l’antiga estació de la Ribera

 

Units defensa destinar-la a espai museístic o d’us socio cultural

 

En el darrer ple ordinari de l’ajuntament de Cabanes, la pèrdua de la majoria absoluta del PP va permetre aprovar per fi una reivindicació històrica del Grup Municipal d’Units pel Poble-Compromís, la de demanar recuperar per a ús social l’antiga estació ferroviària en desús a la Ribera de Cabanes ( Cabanes, Castelló), és un edifici en amenaça de ruïna.
Així, es va acordar instar al Govern Central i a RENFE/ADIF cedir aquest espai i dotar una partida pressupostària per al a restauració i posada en valor de mateixa.

 

Aquesta estació, es troba en el barri al qual li dóna nom “ L’Estació” en les pedanies de la Ribera (Cabanes, Castelló), i ha tingut un valor històric, econòmic i sentimental molt important per a la comarca, i en l’actualitat presenta un dolent estat de conservació que amenaça en ruïna, on cauen teules a la via pública quan fa molt de vent.

Aquest edifici construït a principis del segle XX, concentra les característiques arquitectòniques pròpies d’una època (anys 20-30) amb una economia no massa favorable. L’edifici està a mig camí entre un estil clàssic i un modernisme auster, on la modulació, la proporció, la senzillesa i la funcionalitat són les notes dominants, rebutjant en tot moment la decoració excessiva, els revestiments innecessaris i les reminiscències tradicionalistes.

Cal destacar, i per aquest motiu es demana la seva protecció i posada en valor, la particular tipologia de l’edifici, que per tractar-se d’una edificació de certa importància dins de la xarxa de ferrocarrils, compta amb dos plantes. La planta baixa es destina a estació i serveis per als viatgers i la superior a vivenda del personal de l’estació.

Malgrat tractar-se de construccions estandarditzades projectades per implantar-se arreu del territori, trobem que aquesta estació de Cabanes suposa un element referent dins del mapa ferroviari castellonenc per la notable importància que tingué en altres èpoques. L’edifici en qüestió mostra una estudiada modulació que s’aprecia principalment a les façanes, on la potent imatge dels llenços de maçoneria de pedra calcària treballada amb juntes en diagonal es veu interrompuda pels detalls realitzats amb rajola massissa als remats de cantoneres  i recercat dels buits, cosa poc freqüent en edificis semblants, ja que normalment contaven amb fàbriques de baixa qualitat que es solien revestir amb morters i pintures de calç, una mostra més de la cura del treball realitzat amb els materials emprats en aquesta estació.”

 

Per a Units, “ ara no hi ha parada de trens a la Ribera de Cabanes, i entenem que de moment és complicat poder reclamar una parada per la limitada població del nucli i la inexistència de trens de rodalies. Si s’aconseguiren aquests, caldria una estació nova i adaptada a les necessitat de la població, però de moment, un edifici històric de gran valor cal recuperar-lo i donar-li un ús “