Adjutem la moció presentada pel grup municipal d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes

MOCIÓ PER RESOLDRE EL PAI DE LA UNITAT D’EXECUCIÓ DEL SECTOR S-10.

 

L’Ajuntament en Ple, en sessió celebrada el 31 de març de 2005, va aprovar la subrogació de la mercantil AUGIMAR EMPRESA URBANIZADORA S.A.U. com a condició d’urbanitzador el Sector S-10, així com el document de Pla Parcial.

 

Amb data 3 d’octubre de 2011, l’empresa AUGIMAR EMPRESA URBANIZADORA S.A.U., va presentar escrit sol·licitant la resolució per mutu acord del programa d’actuació integrada del Sector S10.

 

En sessió plenària celebrada el 27 d’octubre de 2011, davant la proposta d’Alcaldia relativa a la resolució de mutu acord del PAI de la unitat d’execució del Sector S-10, adjudicat a la mercantil AUGIMAR EMPRESA URBANIZADORA SAU, es va acordar sol.licitar informe a l’Òrgan corresponent la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, degut a que al punt segon establia que “se entiende que en el presente caso no es procedente la sol·licitud de Dictamen previo del Consejo Superior de Territorio i Urbanismo” i aquest sí que és necessari respecte a la resolució de mutu acord i  haguera afectat de nul·litat a l’acord municipal si s’haguera dictat la resolució plenària pretesa prescindint del procediment establit

 

Així, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló, en sessió de 14 de desembre va acordar informar favorablement tal proposta de resolució i elevar a la Consellera proposta de dictamen favorable a la resolució.

 

La Comissió diu que el mutu acord per a la resolució del Programa és possible, però no que és l’única opció. És a dir, la Conselleria no entra sobre la necessitat o tan sols la conveniència de la resolució de mutu acord del P.A.I., limitant-se a manifestar que és una possibilitat legal (utilitza l’expressió “que puga acordar-se”).

 

Així, com bé diu el dictamen autonòmic, aplicant l’article 112.7 del Text Refós de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques (aplicable al present cas) “Si s’ha dictat la interlocutòria judicial declarant el concurs però encara no s’ha produït l’obertura de la fase de liquidació, en este cas  l’Administració pot o bé resoldre el contracte, o bé continuar-ho si el contractista presta garantia suficient segons el parer de l’Administració.

 

 

 

Però per mitjà d’interlocutòria de 23 d’Abril de 2015, el Jutjat Mercantil núm. 1 de Castelló, en el Concurs Ordinari 289/2010-II acorda obrir la FASE DE LIQUIDACIÓ de la mercantil, per la qual cosa,  basant-se en la normativa, no és potestativa la resolució del contracte, sinó OBLIGATÒRIA.

 

És a dir, que l’Ajuntament , fins a l’obertura de la fase de liquidació, podia haver exigit les condicions per a la resolució per mutu acord, o exigir garantia addicional amb caràcter previ a l’aprovació del Projecte de Reparcel·lació . Ara ja no, per la qual cosa ha de procedir-se a instar la immediata resolució contractual.

 

I respecte a la proposta de la mercantil urbanitzadora que se li abonen part del cost d’honoraris tècnics de redacció del Projecte d’Urbanització, la Proposta d’Alcaldia fonamenta la seua decisió en l’aplicació de l’article 215.1 del TRLCAP, però no menciona que el dit precepte s’aplica als contractes de consultoria i assistència i els de servicis (i entenem que, per tant, no és d’aplicació a un urbanitzador que ha presentat un P.A.I. basant-se en la L.R.A.U., és a dir, per la seua iniciativa pròpia) Les causes de resolució d’este tipus de contractes s’establixen en l’article 214.

 

Cap dels informes emesos respecte d’això establixen clarament l’exigència normativa de tal abonament. Sense aclarir si a un contractista que executa una obra (no és un contracte de consultoria o assistència) ha de tornar-se-li l’import d’un Projecte d’una obra que no s’executa per que ell demana la resolució. Hem de vetlar pels interessos municipals ja que els contractes s’executen a risc i ventura del contractista i, si este arriba a la situació concursal i, ara, a la liquidació de la societat, és per les seues prèvies decisions i gestions

 

 

PER TOT AIXÓ ES PROPOSA A L’AJUNTAMENT DE CABANES:

 

Que es procedisca  a la resolució del PAI de la unitat d’execució del Sector S-10, adjudicat a la mercantil AUGIMAR EMPRESA URBANIZADORA SAU amb la devolució immediata de l’aval i de l’excedent de l’aprofitament, en cas de que aquest no s’haja tornat ja.