Tot i no tenir per costum fer valoracions dels comunicats que altres partits, de manera legítima, traslladen a l’opinió pública, des d’Units pel Poble sí que volem donar una resposta explicativa a la ciutadania del que s’exposa en aquest darrer comunicat del Partit Popular de Cabanes.

 

En primer lloc, i pel que fa al nostre vot en contra en la constitució de les comissions informatives, el motiu és senzillament perquè la configuració que se’ns planteja no respecta la proporcionalitat d’allò que van establir les urnes. La configuració del consistori és de 4 regidors el PP, 3 Units pel Poble, 3 el PSOE i 1 Ciutadans. Açò fa que Units pel Poble i PSOE, encara que per circumstàncies diverses no arribaren a constituir un pacte de govern, tenen una majoria al consistori. La configuració que es volia aplicar a les comissions informatives era de 3 membres el PP, 2 Units pel Poble, 2 PSOE i 1 Ciutadans. D’aquesta manera es deixava sense efecte la majoria que Units pel Poble i PSOE tenen d’acord amb allò que va votar la gent, especialment tenint en compte que el vot de l’alcaldessa decideix en cas d’empat. No està en el nostre ànim bloquejar res, però sí tractar d’arribar a un model on la proporcionalitat en la configuració de les comissions respecte la configuració del plenari i, per tant, la voluntat dels votants.

 

La segon qüestió té a veure amb els salaris dels regidors del PP. Diu el comunicat del Partit Popular que “Tan apenas se pretendía incrementar un 33%”. Bé, nosaltres entenem que un 33% és un increment significatiu i que en el context actual no tocava pujar sous. De fet, també ens hem manifestat en contra de la proposta que se’ns feia, i que era beneficiosa per nosaltres, on es plantejava incrementar les quantitats per assistència als plenaris o les comissions informatives. Nosaltres no volem que ens paguen més diners per aquestes assistències, i de la mateixa manera, amb coherència, tampoc donem suport a que els regidors del PP es pugen els salaris.

 

La darrera matèria a tractar té a veure amb una temàtica que per nosaltres, com a grup, resulta especialment trista. I és la sistemàtica culpabilització d’un membre del grup per motius que entenem són simplement partidistes, fent ús a més a més d’arguments falsos. De fet, quan es parla de la renúncia a tenir un representant al Consorci de Gestió de Residus, aquesta renúncia ja es va deixar patent per part dels membres d’Units pel Poble en una reunió que el dimarts abans del plenari van mantenir amb l’alcaldessa; per tant no va ser una qüestió sobrevinguda al mateix plenari, ja que es coneixia amb antelació. Units pel Poble és un grup en què participen diverses persones i on les decisions es prenen per majoria; de fet, la nit abans del plenari es va convocar una reunió per parlar dels temes a tractar i definir la postura del grup. I en aquestes reunions, la persona a la qual se cita vàries vegades amb el seu nom i cognom té, com qualsevol altre membre d’Units, un vot. Com a grup considerem que les valoracions que es fan al darrer comunicat del Partit Popular, tractant de reduir les actuacions d’Units pel Poble a les d’una única persona, a banda de menysprear a la resta de membres, són malicioses, i no tenen altre objecte que estigmatitzar i fer mal a una persona per a obtenir rèdits polítics.