Actualment li costa al poble 75.000 euros.

 

La candidatura d’Units pel Poble-Compromís per Cabanes inclou en el seu programa municipalitzar el servei de recaptació dels tributs municipals que ara està en mans de la Diputació, i que genera al poble una important despesa. Per fer les gestions de cobrar els imposts com l’IBI, vehicles… , la Diputació es queda un 3,5% de la recaptació , més els recàrrecs.

      Sols en l’exercici passat, la Diputació es va quedar 75.000 euros d’impostos de Cabanes. Per a Units pel Poble, “ amb 75.000 euros es podria per exemple, contractara tres persones que podrien fer eixe servei, de la proximitat i eficàcia, o simplement, estalviar-nos si es vesquera que es pot fer amb els treballadors actuals. Avui en dia, amb la informatització de l’administració, amb un gran nombre de domiciliacions dels tributs, la faena seria assumible per l’ajuntament. Amb un sistema de recaptació pròpia donarien més opcions per a fer més fàcil a la gent assumir aquestes obligacions, com la butlleta tributària única que vam explicar, on a principis d’any tots els veïns saberen què els tocarà pagar a l’ajuntament en  impostos i taxes, i es triara la manera de pagar-lo”.

      Per a Units pel Poble-Compromís “ potser en èpoques anteriors l’ajuntament no tenia la capacitat tècnica per encarregar-se de recaptar, avui en dia, tots saben que tècnicament és possible, i o bé suposaria un estalvi imporant per a tots i totes, o bé generaria nous llocs de treball al poble pel mateix cost. A més, la Diputació reté durant mesos diners dels veïns del poble, amb els qual pot traure un rèdit, mentre l’ajuntament, que és qui ha de rebre eixos diners, està durant mesos esperant a que se li passen, amb els problemes de tresoreria que això pot comportar”

 

Units també proposa revisar els salaris d’alguns treballadors de l’Ajuntament segons l’informe que el propi Ajuntament va sol·licitar recentment a la Universitat d’Alacant ( hi ha un treballador que cobra més de 10.000 euros a l’any del que li correspon, i el PP no ha fet res per evitar que continue igual)