dibuixEl PP va imposar, de manera unilateral i amb el vot en contra de l’oposició, que va ser molt crítica amb la mateixa, una nova taxa municipal que cobrava als veïns per emetre documents administratius, documents que solen ser gratuïts en la majoria d’ajuntaments,

            Així, en PP va imposar que cada certificat del padró municipal que un veí necessitara, li costara 3 euros, comparar documents 0,5 cada un, fotocopies de documentació 0,10 euros, informes dels vigilants rurals 20 euros..etc. Segons ha recordat el regidor d’Units pel Poble-Compromís, Carles Mulet “en aquella data ja vam ser molt bel·ligerants amb aquesta imposició, perquè els i les  veïnes ja paguem per tindre eixos serveis, i els i les funcionàries ja tenen en les obligacions del seu salari emetre aquest documents o fer eixes gestions, per tant, s’estava fent repagar als veïns per uns serveis que ja estaven pagant, i tenien un clara intenció dissuasòria de per motius econòmics no demanar documentació que els podria ser útil, si aquesta no era netament necessària. Ja que no es tractava sols d’haver de pagar, sinó el trastorn de fer-ho per oficina bancària prèviament, i haver d’aportar a l’ajuntament el justificant de pagament”

            Ara, en la passada comissió d’hisenda, i a instàncies de secretaria, es proposa elevar al plenari eliminar esta taxa, proposta que ha comptat amb el vot favorable dels tres grups de la corporació. Tal i com va explicar la secretària municipal, al revisar aquesta taxa va comprovar la seua injustícia i va elevar la proposta d’eliminar-la, per tant, en cap cas la iniciativa va partir del PP sinó de secretaria, qui també va avançar la proposta per eliminar les taxes pels drets d’examen.

            Tard i malament, desapareix una taxa injusta imposada pel PP. La proximitat de les eleccions municipals fa que el PP estiga ara rectificant situacions injustes que ha estat aguantant durant quatre anys, com ara l’abús en la taxa de fems ( basures).