A proposta del Grup Municipal d’Units pel Poble- Compromís, el diputat provincial de Compromís, Enric Nomdedéu va presentar una proposta perquè els pressupostos dela Diputació Provincial inclogueren una partida per invertir en la millora dels camins del terme municipal de Cabanes, i per reactivar els treballs arqueològics que es fan des del servei d’arqueologia de la Diputació.

El PP ha votat en contra d’aquestes propostes.

Cabanes té un dels termes municipals més extensos de la demarcació provincial, i la xarxa de camins és grandíssima, la nefasta gestió que el PP local ha fet d’aquests ha comportat que bona part d’ells estiguen completament abandonats i en un estat lamentable, a pesar de ser la única via d’accés a bancals en explotació, on l’agricultura encara és una font d’ingressos( pocs, però ingressos), pera les economies de molts veïns.

A nivell municipal s’han presentat propostes concretes per a que els veïns puguen decidir quins camins mereixen ser considerats com priroitaris, ja que l’ajuntament destina el salari d’un peó a estes faenes, i el cost que genera tindre la maquinària en sistema de renting. A pesar d’això, hem vist com per exemple, el veí terme municipal de Vall d’Alba, amb inversions d’altres administracions, té pràcticament tots els camis del terme asfaltats.

La nostra proposta òbviament no era cobrir tot el terme d’asfalt, però sique la Diputació col.laborara en millorar la xarxa de camins de tot el terme; camins que duen també als dos parcs naturals o zones naturals que gaudeixen tota la comarcal.

De nou el PP en la Diputació dóna l’esquena a Cabanes.

Altra proposta rebutjada, era incrementar les partides destinades als treballs arqueològics que es fan de manera intermitent en els jaciments localitzats al municipi, entre ells en especial el poblat del Mortòrum, on tot i els avanços de cada intervenció, encara queda molt treball a fer per poder posar-los en valor com un reclam turístic.

De nou, nosaltres som els que fem les propostes, i el PP el que les rebutja.IMG-20140722-WA0012