La tàctica del PP sol ser votar de manera sistemàtica a les mocions i propostes que presenta Units pel Poble-Compromís a l’ajuntament de Cabanes, així, són desenes les peticions qeu s’han presentat formalment en actuacions concretes per millorar la vida del municipi ( moltes d’elles de simple voluntat política i cap cost econòmic).

Però, per si això no fóra poc, aquelles mocions que s’aproven per unanimitat dels tres grups municipals, fins i tot el PP, sols serveixen per a que després ells puguen fer-se una nota de premsa i vendre una imatge que després no es correspon amb la realitat. Moltes són les mocions ( la majoria) que s’aproven, i després ningú sap res del seu compliment)

            Casos flagrants són per exemple, l’aprovació d’una moció en desembre de 2011, per potenciar l’arquitectura de l’aigua, i a hores d’ara, segons es va explicar per part del PP en el darrer plenari ordinari de juny de 2014, no s’ha fet absolutament al respecte.

http://cabanes.compromis.net/2012/01/05/cabanes-aprova-una-mocio-dunits-pel-poble-per-potenciar-larquitectura-de-laigua-com-element-turistic-2/

 

            Des d’Units es va demanar explicacions pel grau de compliment per altres acords proposats que van eixir endavant gràcies a la proposta d’Units com ara les mocions per reclamar els papers robats al poble durant el franquisme i que estan a l’arxiu de Salamanca, sobre la declaració de BIC dels arxius de RTVV, l’esglèsia de Sant Joan al municipi o el poblat del Mortòrum al terme municipal.

            Des d’Units s’ha criticat la falta de comunicació per part de l’equip de govern, fet que ocasiona que amb el pas del temps, propostes aprovades, caiguen completament en l’oblit per la incapacitat o males maneres d’actuar de l’equip de govern.

 

Cabanes aprova una moció d’Units pel Poble per potenciar l’arquitectura de l’aigua com element turístic

A pesar de la negativa del principi del PP, la proposta va eixir endavant per unanimitat

Cabanes 5 de gener de 2012. El PP de Cabanes tenia previst votar en contra de totes les 7 mocions presentades per Units pel Poble en el recent ple ordinari de l’ajuntament. Al final, després d’un fructífer debat, i quedar-se sense arguments, es va acceptar la següent moció:

Que Cabanes i la Ribera ha de tindre com al turisme com un sector estratègic és una premissa que segurament compartim tots el grups municipals.

Posar en valor Cabanes com marca turística ha tindre com a punt de partida en primer terme posar en valor tot el patrimoni paisatgístic, ambiental, cultural, gastronòmic, històric i etnològic.

L’anomenada arquitectura de l’aigua, en un poble històricament agrícola i sobre tot ramader, esdevé una de les mostres més importants del nostre patrimoni civil històric. Les sènies, sèquies, aljubs i abeuradors, basses, i pous, disseminats al llarg i ample del nostre gran terme són una rica memòria que cal conservar, potenciar i protegir, per nosaltres mantenir un ric legat del nostres avantpassats, i per deixar al nostres descendents una arquitectura tant
singular i important.


Per tot aixó es presenta al ple la següent moció:

PRIMER- L’ajuntament de Cabanes es compromet a catalogar, recuperar i condicionar tots els pous, molins, basses, aljubs, abeuradors, fonts, sènies…etc de tradicional ús comunal, així com en aquelles indrets que ho permeten condicionar el seu voltant com a zona d’esplai, sense que açò perjudique en cap moment al l’ús tradicional del mateix si encara es conserva o es pot recuperar, buscant l’acord amb els usuaris i/ o propietaris, i cercant els ajuts de les altres administracions a les quals en puguem acollir.

SEGON, L’ajuntament de Cabanes es compromet a catalogar i mantenir altres indrets, que tot i no ser obra civil, sinó purament natural , si en que en té un ús semblant com els tolls, basses o cocós al llarg i ample de terme.

TERCER: l’ajuntament es compromet, buscant els ajuts econòmics i tècnics d’altres administracions, a senyalitzar degudament aquestes obres i / o indrets, i facilitar les rutes a peu per conèixer-los, així com la publicació i difusió d’aquestes rutes.