L’alcaldessa de Cabanes, en un arravatament d’autoritarisme, ha impedit que avui sis de les mocions presentades en temps i forma pel grup municipal d’Units pel Poble-Compromís,  pugueren debatir-se en el plenari.

L’alcaldessa s’ha negat a incloure en l’ordre del dia quatre mocions per entendre que es referien a coses supramunicipal, a pesar que el reglament municipal deixa clar que els grups de l’oposició poden presentar al plenari qualsevol proposta estiga o no dictaminada, sempre i que estiga presentada en temps i forma. D’aquesta forma, i de manera mai vista anteriorment, s’ha negat a tractar una moció de instava a demanar canvi en el copagament sanitari de les medicines dels malats crònics i de càncer, una que instava a mostra el rebut a la reforma de les pensions, un altra a favor de la RTVV i un altra per reprovar als Diputats del Partit Popular que han signat favorablement per demanar un indult per a un alcalde corrupte.

Aquestes mocions, s’han presentat pels grups municipals de Compromís al llarg i ample de País Valencià, i sols en Cabanes s’han negat el debat per “ tractar temes supramunicipals”, quan sempre s’havien tractat aquest tipus de mocions.

Altres dos, presentades el dia 9 de desembre per registre d’entrada, per  demanar el pagament del deute pendent a l’IVHSA-EIGE amb Cabanes per unes VPO que no va fer, i demanar la interrupció del còmput de quatre anys de termeni per la prescripció , i altra per demanar el pagament total del deute que manté la Generalitat amb Cabanes, després d’estar en l’ordre del dia, les ha retirat del mateix argüint, sense aportar cap prova, de que suposadament ja s’estaven fet tràmits, impedint que se pogueren votar.

Per a  Units pel Poble-Compromís, aquest inaudit arravatament autoritari mai s’havia vist a l’ajuntament de Cabanes, on els grups lliurement podien presentar les mocions que volien, i es votaven, quasi sempre en contra per part del PP. Ara, amb aquest actitud, el PP trenca ponts d’enteniment i diàleg, i aplica una majoria molt qüestionada; des d’Units s’ha recordat a l’alcaldessa que no ha passat per les urnes com a tal i que ha accedit a l’alcaldia de manera accident, i que calia mesurar molt les accions que es prenen perquè fan perdre el senderi i les maneres correctes.

Les mocions censurades per l’alcaldessa han acabat presentant-se com precs, i exposades igualment per salvar la censura, encara que no ha pogut ser votades, i l’altre grup de l’oposició no ha pogut conèixer-les en temps i forma per argumentar un posicionament.

Des de l’oposició s’ha lamentat profundament el trencament de la cordialitat i respecte a l’oposició per part de l’alcaldessa.