En el darrer ple no es va donar cap resposta al procediment seguit per intentar recuperar els diners del poble que el PP es va aplicar en sobresous
Tot i que en febrer passat, i sòl per la premsa, el PP “informava” que s’havia notificat a certs regidors del PP que havien de tornar sols una part dels diners cobrats il·legaments des del 2003 fins al 2012, en el ple ordinari del passat 26 de març, l’alcaldessa del municipi va ser incapaç d’articular una sola paraula per explicar què s’estava fent al respecte per part de l’equip de govern per recuperar per al poble els diners que els regidors del PP han estat cobrant il·legalment durant anys.
            A pesar d’haver estat el grup municipal d’Units pel Poble-Compromís qui en juny passat destapava el cas, a hores d’ara, tot continua amb promeses i suposades accions, i no s’ha informat durant mesos d’absolutament res a l’oposició, i en les seues publicacions en premsa el PP donava a entendre que no anava a reclamar el deute de tots els anys, sinó sols dels darrers quatre. Units venia reiterant que una cosa és el que legalment es pot exigir retornar si ha prescrit o no l’actuació il·legal, i l’altra el que èticament pertocaria retornar.
            L’obscurantisme absolut del PP en aquest cas impedeix saber el procediment seguit, i el perquè, 10 mesos després, sembla ser, pel silenci davant del plenari, absolutament cap regidor hauria tornat els diners. A la pregunta a l’alcaldessa si ella en persona havia tornat els prop de 3000 euros cobrats il·legalment, tampoc es va respondre.
            En total, els regidors del PP van cobrar per assistència a òrgans col·legiats (plens, comissions, juntes de govern o comissions informatives) de manera irregular més de 155.000 euros ( 26 milions de les antigues pessetes), cobraments que eren il·legals perquè al mateix temps cobraven també una dedicació parcial, un salari, i cobrar pels dos conceptes és completament il·legal. Al deixar de cobrar per assistir a plenaris i comissions, aquests s’ha reduït a la seua màxima expressió, quasi mai es convoquen comissions informatives ( i per tant, no s’informa a l’oposició), els plens ordinaris es fan cada tres mesos, i no cada dos com es va consensuar al principi de legislatura.
            De 2003 a 2007 es va cobrar il·legalment 38.463 euros, de 2007 a 2011 99.100 euros, i durant el 2011-2012, fins que es va destapar el cas, 17560. Un mes després de destapar el cas, l’alcalde presentava la dimissió , i poc després també ho feia el secretari accidental, també després d’un debat sobre aquest fet.