Des de junt de 2012 el PP és coneixedor que ha de tornar els diners i no ha torna un sol cèntim

Cabanes 2 de febrer de 2013.  El  15 de juny de 2012, el grup municipal Units pel Poble-Compromís Municipal, feia públic que els regidors del PP van estar durant 9 anys, cobrant de manera il·legal, al rebre tant un sou per dedicació parcial, com per assistència a òrgans col·legiats ( plenaris, comissions informatives, juntes de govern).

            El PP no ha facilitat la quantia d’allò cobrat il·legalment des de 2003 a 2007, però de 2007 a 2011, van ser 99.110 euros, i de 2011 a2012, 17560 euros.  Des del 15 de juny, tot i la promesa de tornar els diners, sempre s’ha buscat excusa rere excusa per no fer efectiu eixe retornament i exigir als regidors de legislatures passades la devolució; l´únic pas en fer que es va donar va ser un intent d’apujar-se generalitzadament el salari.

            En un primer moment va dir que abans de fer res volien un informe de secretària municipal. Aquell va fer i apuntava que l’anterior alcalde era plenament coneixedor de la irregularitat. Després, un informe de la Federació valenciana de Municipis i províncies demanat per Units tornava a incidir en la il·legalitat i la necessitat de tornar els diners.

            Com aquells dos informes es veu no els semblaven prou, van dir que demanarien informe a la Diputació, la Diputació va emetre informe el 30 d’octubre de 2012, en el mateix sentit que tots els anteriors, i tampoc van fer res.

            Ara, van anunciar que un cop que prenia possessió la nova secretària accident ( 19 de desembre ) se li demanaria nou informe ( el cinquè, tenint en compte el primer de la secretaria municipal, dos de la FVMP i el de Diputació), el temps passa, i no hi ha cap novetat, mentre el 27 de desembre de 2012, el PP votava en contra de dos mocions, d’Units i del PSOE, que demanaven tornar els diners.

            Ara, quasi nou mesos després, el PP no ha tornat ni un cèntim de tots els diners cobrats il·legalment, mentre, a nivell estatal es destapen casos de cobraments il·legals que afecten a la direcció del Partit Popular al més alt nivell.