Cultura sols es prodiga a fer-se fotos, i evita aportar cap partida pressupostària.
Cabanes 21  de desembre  de 2012.   En PP a les Corts Valencianes ha tornat a votar en contra d’una esmena als pressupostos autonòmics de 2013, presentada pel Grup Parlamentari de Compromís,  que demanava una partida econòmica per emprendre actuacions al Castell de Miravet i el seu entorn.
            És la cinquena vegada que el PP vota en contra de destinar un sol cèntim a recuperar aquest conjunt arquitectònic, mentre no tenen el més mínim problemes de fer visites al lloc i amples reportatges fotogràfics en els quals mostren l’aparent preocupació, per a després negar-se a invertir el més mínim… menys fotos i més compromisos.
Després d’aquesta nova negativa del PP a les Corts, el grup Municipal d’Units pel Poble presenta una moció per la plenari del proper dia 27 per demanar que l’ajuntament prioritze també la realitat i les inversions en lloc dels publireportatges .
MOCIÓ
 En desembre de l’any

passat s’encetava la polèmica al ple municipal per l’estat d’abandó i amenaça de ruïna del Castell de Miravet. Es duia per part del Grup Municipal d’Units pel Poble una moció per demanar una sèrie de mesures per evitar l’ensorrament d’aquest , i el PP va votar en contra de les propostes al·legant es tractava d’un “edifici privat “

            Després d’aquesta negativa, des d’Units es va traslladar el cas davant la Conselleria de Cultura, i això va ocasionar una inspecció dels tècnics de Cultura, per dictaminar l’estat de conservació i les mesures a adoptar.
            La Consellera de Cultura responia que les conseqüències de la visita han sigut:
–          Necessitat de realitzar gestions amb la Consellaria d’Infraestructures per a estudiar la possibilitat de realitzar u n camí d’accés al Castell.
–          Tancar el Castell i senyalitzar-lo convenientment. Esta obra correspondria al propietari, o si és el cas, de forma subsidiària a l’ajuntament.
–          Realitzar un estudi previ consistent en un alçament de plànols, estudi de fàbriques i patologies existents , així com actuacions d’emergència
 Davant d’aixó es va tornar a preguntar a la Conselleria si:
–          S’ha realitzat o es pensa realitzar cap gestió o petició a la Conselleria d’Infraestructures respecte a l’esmentat camí d’accés?
–          S’ha comunicat a l’ajuntament de Cabanes o al propietari del BIC la necessitat de tancar i senyalitzar el conjunt historicoartístic?
–          Qui ha de fer-se càrrec de l’estudi previ esmentat?
La resposta, donada per Cultura és que:
-La Conselleria realitzarà les gestions pertinents davant la Conselleria d’Infraestructures perquè estudie la possibilitat de realitzar un camí d’accés al Castell ( mateixa resposta de fa quasi un any, és a dir, no s’ha fet res, parla de “ realitzarà” sense dir quant, tot i haver reconegut des del principi es tractada d’una actuació que havia de ser urgent)
– L’ajuntament és plenament conscient de la necessitat de tancar i senyalitzar el conjunt historicoartístic, ja que representants municipals ( els tècnics) va participar en la visita realitzada
– Segons la llei, és el propietari que hi ha de fer estudi previ consistent en un alçament de plànols, estudi de fàbriques i patologies existents , així com actuacions d’emergència
El propietari del Castell, va comunicar a l’ajuntament la cessió del Castell, a principis d’any, al qual, a hores d’ara no s’ha resolt res.

Tot i les visites dels tècnics de la Conselleria de Cultura al Castell de Miravet i l’ús propagandístic que es fa d’aixó, la realitat és que el PP a les Corts Valencianes ha votat en contra, per enèsim any consecutiu, a una esmena als pressuposts autonòmics de 2013, per demanar una partida per dur a terme una intervenció urgent que comence el procés de restauració i posada en valor del conjunt arquitectònic del Castell de Miravet ( castell, recinte de muralles,  l’església de Sant Bertomeu …etc)
És a dir, si la Conselleria de Cultura no aporta un euro, si la Conselleria d’Infraestructures tampoc, es poden fer totes les fotografies i visites del món, però no es salvarà al Castell.
Per tot aixó es presenta la següent moció:
          Primer: L’ajuntament de Cabanes es compromet de manera urgent en analitzar amb el propietari de l’immoble la proposta de cesió del mateix que va fer fa temps, per vore si és factible que aquest BIC passe a mans municipals o d’administracions superiors.
          Segon: L’ajuntament de Cabanes, demana al Consell que destine per 2013 un partida pressupostària per poder dur a terme les primeres accions bàsiques, com les que esmena la Conselleria de Cultura.